• Головна
  • Новини
  • У нунціатурі подякували Главі УГКЦ за те, що його служіння «зробило УГКЦ більш присутньою у суспільстві і ще ближчою до потреб людей» (Оновлено)...

У нунціатурі подякували Главі УГКЦ за те, що його служіння «зробило УГКЦ більш присутньою у суспільстві і ще ближчою до потреб людей» (Оновлено)

25.01.2011, 15:49
У нунціатурі подякували Главі УГКЦ за те, що його служіння «зробило УГКЦ більш присутньою у суспільстві і ще ближчою до потреб людей» (Оновлено) - фото 1
Вітання Патріарху Любомирові з нагоди святкування його 10-ліття предстоятельства в УГКЦ виголосив Апостольський нунцій в Україні, Архиєпископ Іван Юркович.

Іван_Юркович_1.jpgВітання Патріарху Любомирові з нагоди святкування його 10-ліття предстоятельства в УГКЦ виголосив Апостольський нунцій в Україні, архиєпископ Іван Юркович. Нунцій наголошує, що служіння Патріарха Любомира відбулося в особливо важливий час як для Церкви, так і для усієї нації.

«Розпочався період великих ініціатив, які Ви розвиваєте в УГКЦ. Насамперед потрібно згадати про зміцнення церковних структур, які Ви намагалися повною мірою вписати в суспільний контекст України. Ішлося про нелегке завдання, але Ваше Блаженство змогло здійснити його у повній пошані до багатств конфесійної будови України. Як отця і пастиря Церкви, Ваші кроки були продиктовані конкретними потребами людей сьогодення, котрі цілковито відрізняються від минулих історичних періодів. Бажаючи залишитися близько власного стада, ми відкривали із синодальними єпископами нові властивості душпастирського служіння і близькості з тими, котрі шукають власного спасіння в УГКЦ. 10 років Вашого служіння зробили УГКЦ більш присутньою у суспільстві, ще ближчою до потреб людей і відповідальнішою за майбутнє власного народу», – сказано у привітанні.

Нунцій не оминув увагою і те, що Глава УГКЦ залишається, мабуть, найбільш присутнім єрархом у засобам масової інформації. «Ваші думки, Ваша мудрість і Ваше свідоцтво радикальної євангельської вбогості стали причиною надзвичайної популярності у суспільному українському контексті і заслужено зробили Вас одним із найавторитетніших голосів сьогодення. Ваше Блаженство завжди говорили як пастир Церкви, як людина віри і молитви, що переживає щоденність так, як вона представляється у світлі людського життя. До Ваших слів, завжди переповнених щирою любов’ю і турботою про інших, люди прислуховуються з надзвичайною увагою, тому що в них немає порожньої риторики чи зарозумілості, а є прагнення служити правді та вірі», – йдеться у привітанні.

Архиєпископ Іван Юркович подякував Патріарху Любомиру за «служіння і за урок, що маємо бути завжди конструктивними та уважними членами суспільства, щоб наші слова і дії не ображали нікого, але щоб були постійно наповнені для плідного діалогу задля добра усіх». 

Текст вітання оприлюднив сайт "SoborNews" з твердженням, що це особисті слова Папи Бенедикта. Однак, як з’ясувала РІСУ, вітання належить Апостольському нунцію в Україні архиєпископу Івану Юрковичу.