• Головна
  • Новини
  • 1 травня 2011 – беатифікація Слуги Божого Івана Павла ІІ. Папа підписав декрет про визнання чуда...

1 травня 2011 – беатифікація Слуги Божого Івана Павла ІІ. Папа підписав декрет про визнання чуда

14.01.2011, 14:01
1 травня 2011 – беатифікація Слуги Божого Івана Павла ІІ. Папа підписав декрет про визнання чуда - фото 1

14 січня 2011 р., вранці, Папа Бенедикт XVI прийняв на спеціальній аудієнції кардинала Анджело Амато, Префекта Конгрегації в справах святих. Під час зустрічі Святіший Отець підписав декрети, що стосуються деяких беатифікаційних та канонізаційних процесів. Серед них – визнання чуда за заступництвом Слуги Божого Івана Павла ІІ. Йдеться про зцілення від хвороби Паркінсона французької черниці Марі Сімон П’єрр.

Ivan-Pavlo-II.jpg14 січня 2011 р., вранці, Папа Бенедикт XVI прийняв на спеціальній аудієнції кардинала Анджело Амато, Префекта Конгрегації в справах святих. Під час зустрічі Святіший Отець підписав декрети, що стосуються деяких беатифікаційних та канонізаційних процесів. Серед них – визнання чуда за заступництвом Слуги Божого Івана Павла ІІ. Йдеться про зцілення від хвороби Паркінсона французької черниці Марі Сімон П’єрр.

Як зазначив в інтерв’ю для Радіо Ватикану кардинал Анджело Амато, цей декрет відкриває дорогу до беатифікації Папи Івана Павла ІІ, яка відбудеться в Римі 1 травня 2011 р., в неділю після Пасхи, тобто неділю Божого Милосердя.

Інші декрети – це визнання ще двох чудесних зцілень, мучеництва та геройськості чеснот ряду Слуг Божих з різних кінців світу. Між ними – визначний представник італійського суспільного католицтва професор Джузеппе Тоніоло, італійські священик Антоніо Франко та черниця Мати Антонія Марія Верна, німецький священик Франциск Марія від хреста Йоганн Йордан, американський священик Нельсон Бейкер, іспанський підліток Фаустіно Перес-Манґларо та бразильська монахиня Франциска ді Паола. Зворушливою є мученицька смерть 5-ти боснійських черниць з Чернечої родини Дочок Божественної Милосердної Любові, брутально вбитих за віру лише тому, що вони були богопосвяченими особами.