• Головна
  • Новини
  • Українські священики беруть участь у Всесвітній зустрічі під гаслом "Вірність Христа, вірність священика"...

Українські священики беруть участь у Всесвітній зустрічі під гаслом "Вірність Христа, вірність священика"

11.06.2010, 11:29
Українські священики беруть участь у Всесвітній зустрічі під гаслом "Вірність Христа, вірність священика" - фото 1
На триденну зустріч, яка проходить під гаслом «Вірність Христа, вірність священика» з’їхалось майже 9700 священиків з 90 країн світу.

Benedykt_pope.jpgРИМ – Зустріч священиків проводиться у Римі  з нагоди закінчення Року священства в католицькій Церкві. За повідомленням Радіо Ватикан, у Всесвітній зустрічі беруть участь священики з України, а також українські священики з різних країн світу, як Польщі, Канади, Аргентини та інших.

На триденну зустріч, яка проходить під гаслом «Вірність Христа, вірність священика» з’їхалось майже 9700 священиків з 90 країн світу. Розпочалася вона у середу, 9 червня, одночасно у двох Папських базиліках Риму – святого Павла поза мурами та Святого Івана в Лятерані. Учасники розділені за мовним критерієм.

У четвер у церкві Святого Духа кардинал Леонардо Сандрі, префект Конгрегації для Східних Церков, очолив моління за освячення священиків. У богослуженні взяли участь як священики східних католицьких Церков, так і священики й семінаристи східних Папських колегій, інституцій та монаших Чинів Східних Церков, що навчаються та живуть у Римі, серед них і українці.

На площі перед базилікою святого Петра у Ватикані відбулося молитовне чування, під час якого священики поділилися особистими свідченнями, і яке очолював Вселенський Архиєрей Бенедикт ХVІ.

11 червня Папа завершить Рік священства Святою Літургією на площі перед базилікою святого Петра у Ватикані, у якій співслужитимуть кардинали, архиєпископи, єпископи та священики. Передбачається, що з Вселенським Архиєреєм буде співслужити 15.000 священиків. Під час Святої Літургії Папа проголосить святого Жана Марію Віяннея покровителем всіх священиків (до цього він був небесним заступником парохів та духівників).

Dzyurah.jpg10-13 червня у Римі триває такодж щорічне зібрання Генеральних секретарів Єпископських Конференцій Європи. Як повідомив Секретар Синоду єпископів УГКЦ владика Богдан (Дзюрах), основна увага цьогорічного зібрання буде присвячена викликам, пов’язаним  з міжцерковною співпрацею, зокрема, внутрішнім відносинам між Церквами і між’єпархіальним контактам всередині Католицької Церкви. Крім того – відносинам Церкви з державними органами влади, а також  відносинам із зовнішнім світом та публічною опінією.

«Оскільки ці питання є зараз в центрі уваги, Церква хоче застановитися, щоби виробити певні механізми, як можемо краще повідомляти одні одних про різні проекти, що відбуваються у Церквах. Рівно ж як маємо реагувати на події, що відбуваються у політикумі і суспільстві», – наголосив владика Богдан.