Папа Бенедикт XVI підвів підсумок подорожі до Мальти

23.04.2010, 14:14
Папа Бенедикт XVI підвів підсумок подорожі до Мальти - фото 1
Під час загальної аудієнції на площі Святого Петра у Ватикані Папа розповів прочанам про перебіг та про мету візиту до Мальти.

Ben.jpgВАТИКАН – Підсумкові Апостольської подорожі до Мальти була присвячена загальна аудієнція Папи Бенедикта, що відбулася 21 квітня 2010 р., на площі Святого Петра у Ватикані. Папа розповів прочанам про перебіг та про мету цього візиту, який відбувся у 1950-ту річницю прибуття на ці острови святого апостола Павла, що відіграло важливу роль в історії цих земель. Про це інформує Радіо Ватикан.

«Так як це сталося зі святим Павлом, – сказав Бенедикт XVI, – також і я досвідчив гарячу гостинність мальтійців, насправді надзвичайну, і за це ще раз висловлюю мою щиру та гарячу вдячність». Папа підкреслив, що історія мальтійського народу невіддільна від католицької віри, якою позначені його культура та традиції.

Розповідаючи про перебіг візиту, Папа зазначив, що на Мальті уснує міцна християнська спільнота, яка після двох тисяч років залишається вірною Євангелію, докладаючи зусилля для того, щоб поєднати його зі складними викликами сучасної епохи. «Природно, що це не є завжди легким чи само собою зрозумілим, – промовив Бенедикт XVI, – але мальтійський народ уміє віднайти у християнському поглядові на життя відповіді на нові виклики». Як приклад цього, Папа назвав пошану до ще ненародженого життя та святості подружжя.

Папа Бенедикт підкреслив, що метою цієї подорожі було утвердити у вірі Мальтійську Церкву, зустріч з якою відбулася під час Служби Божої у Флоріані. Дуже радісним для Папи було відчувати особливу щирість цього народу, який складав враження однієї великої родини, «об’єднаної вірою та християнським баченням життя». Але, зазначив Святіший Отець, відчуття великої сім’ї та географічне розташування не означають, що це суспільство є ізольованим від світу. Підтвердженням цього є контакти Мальти з багатьма країнами та присутність мальтійських священиків у різних кінцях світу.

Наголосивши на тому фактові, що родини та парафії так виховали молодь, що багато юнаків і дівчат зуміли відповісти на Божий поклик до посвяченого життя, Папа Бенедикт XVI пригадав, що «віра зміцнюється тоді, коли її дарувати іншим».

Папа вказав на те, що виклик поєднувати незмінну важливість Євангелія зі складною багатогранністю сьогодення є захоплюючим для усіх, а особливо – для молоді. І тому, не зважаючи на щільний графік короткотривалого перебування на острові, він прагнув зустрітися з місцевою молоддю. За словами Святішого Отця, це був момент щирого і глибокого діалогу, прикрашеного ентузіазмом молоді та місцем проведення – портом Валлетти.