Дев’ять років тому Патріарх Святослав очолив УГКЦ

27.03.2020, 12:02
Дев’ять років тому Патріарх Святослав очолив УГКЦ - фото 1
27 березня 2011 року новий Глава УГКЦ, Верховний Архиєпископ Києво-Галицький Блаженніший Святослав зійшов на престол.

27 березня 2011 року новий Глава УГКЦ, Верховний Архиєпископ Києво-Галицький Блаженніший Святослав зійшов на престол.

Інтронізаційні урочистості відбулися у патріаршому соборі Воскресіння Христового за участю 350 священиків, 60 єпископів УГКЦ та інших Східних Католицьких Церков, представників Апостольського Престолу, Європейської Єпископської Конференції, єрархів Римо-Католицької Церкви в Україні.

Святослав.jpg

Обряд посадження Глави Церкви на престол за візантійською традицією  здійснили  Митрополит Перемишльсько-Варшавський Іван Мартиняк, Митрополит Філадельфійський Степан Сорока, Митрополит Вінніпезький Лаврентій Гуцуляк, Апостольський екзарх для українців Франції, країн Бенілюксу та Швейцарії владика Михайло Гринчишин, Єпарх Самбірсько-Дрогобицький владика Юліан Вороновський та Єпископ-емерит Стемфордської єпархії владика Василь Лостен.

Глава УГКЦ, Верховний Архиєпископ Києво-Галицький, виголосив свою першу інтронізаційну проповідь.

«Сьогодні ми, спадкоємці Володимирового хрещення, відчуваємо єдність і тяглість з нашою історією і традицією, переймаємо дорогоцінний спадок наших великих попередників: слуги Божого митрополита Андрея Шептицького, патріархів Йосифа, Мирослава Івана та Любомира. Сьогодні ці мужі теплою рукою Любомира благословляють нас та роблять цей скарб живим, промовистим та просвічуючим для сучасного українця. «Святість об’єднаного Божого люду» є і буде стратегією розвитку нашої Церкви», – сказав тоді Блаженніший Святослав. Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.