• Головна
  • Новини
  • Християни всього світу об’єдналися сьогодні у молитві «Отче наш», щоб припинилась пандемія...

Християни всього світу об’єдналися сьогодні у молитві «Отче наш», щоб припинилась пандемія

25.03.2020, 17:30
Християни всього світу об’єдналися сьогодні у молитві «Отче наш», щоб припинилась пандемія - фото 1

Сьогодні, 25 березня, о 13.00 за київським часом, християни всього світу, відгукнувшись на запрошення Святішого Отця, єдналися із ним в молитві «Отче наш». До спільної екуменічної вселенської молитви за припинення пандемії коронавірусу долучилися і вірні УГКЦ на чолі з Патріархом Святославом.

Сьогодні, 25 березня, о 13.00 за київським часом, християни всього світу, відгукнувшись на запрошення Святішого Отця, єдналися із ним в молитві «Отче наш». До спільної екуменічної вселенської молитви за припинення пандемії коронавірусу долучилися і вірні УГКЦ на чолі з Патріархом Святославом.

Молитва.jpg

За повідомленням Департаменту інформації УГКЦ, Папа Франциск розпочав пряму трансляцію, яка велася з його робочого кабінету в Апостольському палаці, такими словами: «Як сповнені довіри діти, звертаємося до Отця. Ми це робимо кожного дня, неодноразово протягом дня, але в цю хвилину хочемо випрошувати милосердя для людства, що переживає суворе випробування пандемією коронавірусу. Робимо це разом, християни кожної Церкви та спільноти, кожної традиції, кожного віку, мови та національності. Молімося за хворих і за їхні родини, за медпрацівників і тих, хто їм допомагає, за владу, органи правопорядку та волонтерів, за священнослужителів наших спільнот».

Опісля Святіший Отець промовив «Отче наш» латинською мовою. У цей же час у Патріаршому соборі Воскресіння Христового УГКЦ в Києві у молитві із Понтифіком єднався Блаженніший Святослав із духовенством та мирянами. Пряму трансляцію молитви здійснювало «Живе телебачення».

«Папа пригадав, що сьогодні за григоріянським календарем є свято Благовіщення, свято, коли людство святкує момент втілення Божого Сина, коли на слово "Так" Марії Боже Слово стало тілом, Бог став людиною, – підкреслив після молитви Предстоятель УГКЦ і додав. – Тому в цей момент людство, збагачене силою Слова Божого, звертається в тій молитві єдиним серцем і єдиними устами разом з Божим Сином до Небесного Отця, прохаючи милосердя Божого для цілого людства».

Блаженніший Святослав подякував усім тим, які долучилися сьогодні до цієї молитви із Святішим Отцем. Він підкреслив, що ця молитва є екуменічною, адже «немає такого християнина, який би не молився "Отче наш"».

Глава УГКЦ пригадав, що ВРЦіРО проголосила цей день, 25 березня, Днем молитви і посту за Україну. «Сьогодні всі українці, які живуть в Україні і розсіяні по цілому світі молилися разом як єдині діти до Небесного Отця», – сказав Блаженніший під кінець молитви, яку завершив такими словами: «Отче наш помилуй Україну, помилуй її дітей, врятуй від хвороби і смерті, відверни від нас це лихо, яке наступає. Отче наш, що єси на небесах, нехай Твоє милосердя огорне Україну. Боже, рятуй нашу землю! Амінь».

Додамо, п'ятницю, 27 березня, Святіший Отець проведе надзвичайну молитву із благословенням «Urbi et Orbi» (Місту і світу). Зазвичай така молитва відбувається лише під час свят Великодня і Різдва. Молитва розпочнеться о 19.00 за київським (о 18.00 за римським) часом. Спільне моління транслюватиме «Живе телебачення» на каналі «Живого ТБ» в мережі YouTube або сторінці «Живого ТБ» у Facebook.