«Сьогоднішня пандемія – це Божа педагогіка, яка вчить нас бути дорослими», - Глава УГКЦ

20 березня 2020, 17:57 | УГКЦ | 6 |   | Код для блогу |  | 

 Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у програмі «Відкрита Церква» на «Живому ТБ» відзначив, що перша відповідь Церкви на пандемію, на ситуацію, яка склалася у світі, – молитва. Тобто ми спілкуємося з Богом, який є джерелом нашого життя, здоров'я. Питаємо Його, чому? І намагаємося почути відповідь.

u_studii18.jpg

«Те, що я почув, як мені виглядає... У нашому духовному житті Господь Бог нам часом дозволяє помилитися, впасти, розбити собі чоло... Бо лише тоді ми починаємо розуміти, що нам треба рости, у нас з’являться відчуття, що ми чогось нового вчимося. Можливо, сьогодні людство вчиться вперше бути глобальною спільнотою. І що в тій глобальності є десь і велика вразливість. Що рухаються по земній кулі не тільки люди, але й віруси. Не тільки думки, ідеї, гроші, але також і людські гріхи, наші слабкості», – сказав Глава Церкви.

«Тому, – додав Блаженніший Святослав, – і ми переживши цю пандемію в умовах такого глобального людства, в умовах такого всесвітнього села, в яке ми перетворюємося, ми станемо трошки дорослішими і, сподіваюся, більш відповідальними за себе і за свого ближнього».

За його словами, сьогоднішня ситуація – це педагогіка. Досвід. «Погодьтеся зі мною, що це може бути одним з елементів Божої педагогіки, як Господь Бог заставляє нас бути дорослими. Бо дорослий – це той, хто вміє брати відповідальність за свої вчинки», – наголосив Предстоятель УГКЦ.

«Якщо ми як суспільство сьогодні будемо дорослими, ми зможемо пережити будь-які катаклізми та віруси», – переконує Блаженніший Святослав, повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

Система Orphus
Рейтинг
0
0
6коментарів

Коментарі

додати коментар 
  • bopa | 21 березня 2020, 17:57
    Коментувати коментар

    Дивні роздуми предстоятелЯ: "Господь Бог нам часом дозволяє помилитися, впасти, розбити собі чоло... Бо лише тоді ми починаємо розуміти, що нам треба рости". Невже ТІЛЬКИ "ТОДІ" ми починамо розуміти, що нам потрібно рости, коли розіб'ємо собі чоло? Які ж ми не розумні діти Творця. Чи це з особистим досвідом з нами ділиться Верховний?

    • velovs@ukr.net | 21 березня 2020, 18:15
      Коментувати коментар

      Зрозуміло, що не лише ТОДІ... Одначе досить таки часто, бо дійсно: відповідний духовний досвід (ці "розум" і "зростання") здобуваються, зазвичай, поступово. Тобто: крок за кроком, етап за етапом, у т. ч. внаслідок певних "проб і помилок"... ------ Ну а предстоятель - теж, загалом, звичайна людина, яка теж може колись, а надто на початках, помилятися і навіть схибити... :)

  • velovs@ukr.net | 21 березня 2020, 07:48
    Коментувати коментар

    "Можливо, сьогодні людство вчиться вперше бути глобальною спільнотою. І що в тій глобальності є десь і велика вразливість. Що рухаються по земній кулі не тільки люди, але й віруси." --------------- І от, аби "успішно й переможно" здолати цю "велику вразливість" та загрозливий і дуже небезпечний "рух" тих клятих "вірусів" тощо, певного часу глобальному людському загалу буде продемонстрована й активно пропіарена певна - супергеніальна і надталановита та дуже могутня особистість... І, напевно, що - дуже стривожена й налякана тією своєю "великою вразливістю" і "рухом вірусів" - переважна більшість людства з великим полегшенням і навіть радістю та ентузіазмом погодиться і сприйме цю "пропозицію"... ------- "Пропозицію" встановлення над собою абсолютно-тоталітарної влади і контролю нікого іншого, як саме... Антихриста (та його команди)!!! ------- І про реалії неминучого настання якраз такої ситуації нам і каже пророче Слово Боже! І, судячи з багатьох довколишніх характерних подій та ознак, в т. ч. і навіть цієї теперішньої пандемії коронавірусу, цей час приходу і воцарювання Антихриста досить близький до нас...

    • velovs@ukr.net | 21 березня 2020, 07:51
      Коментувати коментар

      І в цьому контексті виникає одне отаке "цікаве" запитання. Тобто: а чи усвідомлюють і відчувають і, зокрема, провід та єрархія УГКЦ наближення цього часу?! А якщо так, то чому МОВЧАТЬ і нічого не вчиняють?! -------- Дуже схоже, що там цього не хочуть і не бажають помічати й розуміти. На жаль. --------- Мало того. "«Тому, – додав Блаженніший Святослав, – і ми, переживши цю пандемію в умовах такого глобального людства, в умовах такого всесвітнього села, в яке ми перетворюємося, ми станемо трошки дорослішими і, сподіваюся, більш відповідальними за себе і за свого ближнього»." Отак... :(

    • velovs@ukr.net | 21 березня 2020, 16:26
      Коментувати коментар

      Р. S. Іще дещо. Слово Боже попереджає нас також і про те, що певного часу, тобто напередодні та в перебігу воцарювання Антихриста в новозавітній Церкві "прийде відступлення" (2 Сол.2:3). --------- Так от, деякі - досить "дивні" речі і кроки, що ми спостерігаємо, зокрема з боку Ватикана, а також і в деяких інших еклезіальних спільнотах (як західних, так і східних традицій), наводять на певну думку. Себто: що все це - направду та по своїй суті й змісту - якраз і є оте "відступлення", про яке каже, зокрема, вище зацитоване біблійне пророцтво. Й, не виключено, що означені "відступники", скоріш за все, приєднаються до всіх тих багаточисельних - ошуканих Антихристом, тобто засліплених і зачарованих ним мас людей (в т. ч. і багатьох "християн" з числа їхньої пастви), які, принаймні, попервах будуть радо й захоплено його вітати... --------- Як це було, наприклад, в Німеччині в період, коли там до влади прийшли Гітлер та його нацистська партія...

    • velovs@ukr.net | 21 березня 2020, 16:44
      Коментувати коментар

      Разом з тим. Святе Письмо наголошує і на тому, що практично в цей же самий час - внаслідок грядущої і дуже потужної та масштабної зливи Святого Духа "на всяку плоть" (Іоїл 2:28) - чи не по всій поверхні землі буде спостерігатися надзвичайно велика й сильна духовна спрага й шукання по Богу та Його правдивому Слову. ---------- Іншими словами, "так говорить Господь Саваот: ще будуть приходити народи і жителі багатьох міст; і підуть жителі одного міста до жителів іншого і скажуть: ходімо молитися перед лицем Господа і знайдемо Господа Саваота; і кожен скаже: піду і я. І буде приходити багато племен і сильних народів, щоб знайти Господа Саваота в Єрусалимі [в середовищі істинних християн] і помолитися лицю Господа. Так говорить Господь Саваот: буде у ті дні, візьмуться десять чоловік із усіх різномовних народів за полу юдея [правдиво віруючого] і будуть говорити: ми підемо з тобою, бо ми чули, що з вами Бог" (Зах.8:20-23). ----------- Так що нас, як виглядає, скоро очікують ще набагато цікавіші й знаковіші історичні події - дуже важливого й доленосного значення! І які, врешті-решт, неодмінно і мають завершитися славним і тріумфальним поверненням - Другим повернення Господа Ісуса Христа! ---------- А затим Його судний "настане день Господній, великий і страшний", на який, як Він каже, "Я зберу всі народи" (Іоїл 2:31; 3:2). "Ось, прийду скоро, відомщення Моє зі Мною, щоб воздати кожному за ділами його." "Амінь. Так, гряди, Господи Ісусе!" (Одкр.22:12,20). :)

Залишати коментарі можуть тільки зареєстровані відвідувачі Ввійти

Останні коментарі

  • Halo | 30 травня 2020, 12:27

    Хороша агітація проти РПЦ в Україні

  • Halo | 30 травня 2020, 12:14

    Непервершений спіч для заснування чергової секти.

  • Halo | 30 травня 2020, 12:04

    Схоже, збочення н6е приносять належного прибутку, додався антисемітизм...

  • Halo | 30 травня 2020, 12:01

    Маячню Задорнова тре додати, бо звичайна неоязичницька ахінея не досить авторітетна.

  • fedirtsiv | 30 травня 2020, 11:46

    Чи духовенство готове бути сучасним за формою? Позбутися мамони та культу храму, позолоти в інтер*єрі та посуді, розцяцькованих одеж, які нагадують жіночі плаття? Хоче позбутися фарисейства,

Популярні статті місяця