• Головна
  • Новини
  • «Сьогоднішня пандемія – це Божа педагогіка, яка вчить нас бути дорослими», - Глава УГКЦ...

«Сьогоднішня пандемія – це Божа педагогіка, яка вчить нас бути дорослими», - Глава УГКЦ

20.03.2020, 17:57
«Сьогоднішня пандемія – це Божа педагогіка, яка вчить нас бути дорослими», - Глава УГКЦ - фото 1

Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у програмі «Відкрита Церква» на «Живому ТБ» відзначив, що перша відповідь Церкви на пандемію, на ситуацію, яка склалася у світі, – молитва. Тобто ми спілкуємося з Богом, який є джерелом нашого життя, здоров'я. Питаємо Його, чому? І намагаємося почути відповідь.

 Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у програмі «Відкрита Церква» на «Живому ТБ» відзначив, що перша відповідь Церкви на пандемію, на ситуацію, яка склалася у світі, – молитва. Тобто ми спілкуємося з Богом, який є джерелом нашого життя, здоров'я. Питаємо Його, чому? І намагаємося почути відповідь.

u_studii18.jpg

«Те, що я почув, як мені виглядає... У нашому духовному житті Господь Бог нам часом дозволяє помилитися, впасти, розбити собі чоло... Бо лише тоді ми починаємо розуміти, що нам треба рости, у нас з’являться відчуття, що ми чогось нового вчимося. Можливо, сьогодні людство вчиться вперше бути глобальною спільнотою. І що в тій глобальності є десь і велика вразливість. Що рухаються по земній кулі не тільки люди, але й віруси. Не тільки думки, ідеї, гроші, але також і людські гріхи, наші слабкості», – сказав Глава Церкви.

«Тому, – додав Блаженніший Святослав, – і ми переживши цю пандемію в умовах такого глобального людства, в умовах такого всесвітнього села, в яке ми перетворюємося, ми станемо трошки дорослішими і, сподіваюся, більш відповідальними за себе і за свого ближнього».

За його словами, сьогоднішня ситуація – це педагогіка. Досвід. «Погодьтеся зі мною, що це може бути одним з елементів Божої педагогіки, як Господь Бог заставляє нас бути дорослими. Бо дорослий – це той, хто вміє брати відповідальність за свої вчинки», – наголосив Предстоятель УГКЦ.

«Якщо ми як суспільство сьогодні будемо дорослими, ми зможемо пережити будь-які катаклізми та віруси», – переконує Блаженніший Святослав, повідомляє Департамент інформації УГКЦ.