• Головна
  • Новини
  • Владика УГКЦ у Каневі відправив панахиду за Тараса Шевченка...

Владика УГКЦ у Каневі відправив панахиду за Тараса Шевченка

09.03.2020, 13:23
Владика УГКЦ у Каневі відправив панахиду за Тараса Шевченка - фото 1
7 березня відбулася проща вірних Київської архиєпархії до Тараса на Чернечу гору в Каневі. Владика Йосиф Мілян очолив там Архиєрейську Божественну Літургію та Панахиду за упокій душі Тараса Шевченка.

«Ми сьогодні знову в Каневі, бо Тарас для нас не пересічна особа. Тарас для нас – пророк. Його слово стараємося розвивати, зберігати та примножити» – так 7 березня 2020 року в Каневі говорив владика Йосиф Мілян, єпископ-помічник Київської архиєпархії.

Цього дня відбулася проща вірних Київської архиєпархії до Тараса на Чернечу гору в Каневі. Владика Йосиф очолив там Архиєрейську Божественну Літургію та Панахиду за упокій душі Тараса Шевченка.

У слові до вірних владика Йосиф наголосив: «Можемо дискутувати над поезією великого Кобзаря. Можемо дискутувати, чи він був віруючий, чи не віруючий. Думаю, що ті, хто хотів бачити його таким, будуть стверджувати, що він мав щось проти Бога. Але у стосунках з Богом він не ходив дорогами букви. Він ходив дорогами серця та дорогами душі. Ця душа співала те, що їй боліло».

Відтак архиєрей заохотив присутніх до молитви за упокій душі Шевченка: «Нехай всемилостивий Господь прийме нашу молитву за спокій його душі, за всіх тих, хто жертовно служив і віддав життя за кращу долю цього народу і цієї землі».

По завершенні молитви біля козацького храму традиційно провели екологічну акцію, під час якої висадили нові дерева. Опісля владика очолив урочисту ходу на Тарасову гору, де відбулася Панахида за упокій Тараса Шевченка. Про це повідомляє Пресслужба Київської архиєпархії УГКЦ.