«Не цілувати ікони»: єпископ УГКЦ в Польщі дав поради вірним, як уникнути коронавірусу Covid-19

5 березня 2020, 11:40 | УГКЦ | 5 |   | Код для блогу |  | 

Єпископ Вроцлавсько-Гданський (УГКЦ) Володимир Ющак відреагував на вказівки Міністерства охорони здоров’я Польщі стосовно небезпеки коронавірусу Covid-19. Єпископ Володимир, піклуючись про безпеку вірян УГКЦ в Польщі, запровадив у своїй єпархії кілька змін на час коронавірусної інфекції, повідомляє сайт Вроцлавсько-Гданської єпархії УГКЦ.    

Владика видав розпорядження не цілувати ікони і напрестольне Євангеліє.

Щодо отримання Святого Причастя, єпископ попросив вірних «не торкатися губами і не облизувати ложечку».

Батьків малолітніх дітей єпископ просить не приводити їх до Причастя.

Єпископ Ющак радить вірним, які побоюються хвороби, практикувати духовне Святе Причастя. Вони можуть це робити через «збудження в собі акту віри та любові до Бога і сильне прагнення прийняти Христа до свого серця».

Розпорядження єпископа Володимира завершується побажаннями:

«З пастирським благословенням і побажанням міцного здоров’я для всіх».

Система Orphus
Рейтинг
0
0
5коментарів

Коментарі

додати коментар 
  • ukrlem | 7 березня 2020, 11:20
    Коментувати коментар

    ПРО ПРИЧАСТЯ і короновірус! Дорогі брати і сестри! Друзі! Останніми днями поширюється чимало інформації щодо того, як вірянам поводитися в церкві під час богослужінь і особливо причастя Святих Христових Тайн у годину лютих випробовувань щодо поширення коронавірусу. Застерігаю вас від того, що всіляка зневага до страшних животворчих Тіла і Крові Господніх, які подаються з Святої Чаші, придумування всяких способів причастя, які заперечують традиційну форму причастя у Православній Церкві, або якісь обмеження в причасті істинних Тіла і Крові Господа Ісуса Христа є нічим іншим, як зневагою, богохульством і відсутністю віри в Господа Ісуса Христа та Його Чесних Тіла і Крові. Закликаю таких порад не слухати та не виконувати, бо ті хто таке впроваджує є занепалими і духовно ошуканими християнами. Щоб не виникало зайвих запитань, то хочу наголосити на тому, що інших лікарських порад щодо чистоти, гігієни, а також застережень щодо поширення коронавірусу ми не відкидаємо і просимо вірних всіляко їх дотримуватись. Однак, щодо беззаперечної істинної віри в животворчу силу Тіла і Крові Господніх, то ми повинні стояти на правді і всілякі богохульні поради, несумісні з нашою вірою, відкидати. Вважаю це звернення особистим! Митрополит Димитрій Рудюк, ПЦУ

  • fedirtsiv | 5 березня 2020, 13:44
    Коментувати коментар

    Правильно вирішив, бо люди слюнявлять церковні предмети, через що віряни можуть захворіти. Інфекція поширюється повітряно-крапельним шляхом. А в храмах зазвичай багато народу буває, особливо на свята. І не всі здорові приходять, бо ж пропустити літургію гріх згідно церковних заповідей! Ось так церковники самі свідомо сприяють поширенню інфекцій! Треба ще наголосити, щоб ті, хто прихворіли сиділи вдома, а не спішили до церкви та не кашляли й не чхали під час богослужіння! Є онлайн-трансляції богослужінь, тому проблеми нема. А спільне причастя вже давно потрібно замінити на індивідуальне, а краще відмінити взагалі, бо це ритуальний канібалізм! Поїдання Христа Спасителя - найбільший гріх святотатства, коли віряни свідомо нейтралізують свого Бога, а потім чекають від Нього допомоги та спасіння. Не дивно, що лише Богородиця являється людству і захищає його. Христос понині розіп"ятий і повсюдно знекровлений, тому немає сили впливати на світові процеси і долю людства! Ще й прив"язали Його до старозавітного божка-демона Яхве-Єгови, який вимагає нових жертв і пожертв, культу храму із позолотою та розкішшю, одноосібного поклоніння! А сам обіцяє страшний суд за непослух церковникам - його слугам, любителям розкішного життя та паразитування над вірянами! Євреїв знищував та й інші народи хоче знищити. Треба давати відсіч цим запанілим замашкам і відрікатися від церковного старозавітного монопольного культу з його фарисейським світоглядом та ритуалами!!! Час славити доброго і люблячого Бога, Якого проповідував Христос! Йому непотрібні пожертви та ритуали, лише щира віра, надія та любов! А те, що церковники після причастя випивають вино з різними інфекціями і після того важко хворіють вже загальновідомо. Ще й церковних забобонів є багато. Віряни їх культивують, а не викривають! Духовенство їх замовчує, зате засуджує народні повір"я. І всі дружно деградують у замкнутому просторі рабського поневолення та добровільних страждань!!! Треба нарешті розривати це порочне коло!!!

    • velovs@ukr.net | 5 березня 2020, 14:34
      Коментувати коментар

      Вельми "цікаві" - "теологічні одкровення" і "поради" від... затято-богохульного педераста-неонациста! :)

  • ukrlem | 5 березня 2020, 12:14
    Коментувати коментар

    Маловірний, чого усумнився? (Мф 14, 31)

    • velovs@ukr.net | 5 березня 2020, 13:24
      Коментувати коментар

      І ці його розпорядження і порада ("не цілувати" і "не торкатися губами і не облизувати") - справді: призначені, насамперед, для тих "маловірних". -----Водночас тут варто діяти якраз "навпаки": тобто якомога найчастіше приступати до ЗАХИСТУ реального Святого Причастя - прийняття Тіла і Крові Господніх! ----- А от щодо "практикування духовного Святого Причастя", то тут (серед іншого) може дуже допомогти, наприклад, якнайчастіше - з твердою вірою і повною довірою до всемогутнього й милостивого Бога - проголошення (читання вголос) захисного 90 псалма тощо. :)

Залишати коментарі можуть тільки зареєстровані відвідувачі Ввійти

Останні коментарі

  • Slava43 | 4 червня 2020, 13:46

    Це жодна агітація. На Буковині казали :»Мойше герехт, Сури герехт».

  • Slava43 | 4 червня 2020, 13:39

    За часів союза, УПЦ підлягала моіковському патріярхату, примусово. Від незалежності УПЦ старалась отримати незалежність від Москви. Тепер, коли Україна має ТОМОС та незалежність то Лавру потрібно

  • Halo | 2 червня 2020, 16:46

    Табачник відпочиває...

  • Halo | 2 червня 2020, 16:45

    Нема харізми, поганенько вкид вийшов.

  • Стефан | 2 червня 2020, 15:54

    Последние события показали глубокий кризис РПЦ МП, где только отдельные редкие священнослужители твёрдо исповедуют Православную Веру, как схиигумен отец Сергий Романов, которого сейчас травят

Популярні статті місяця