• Головна
  • Новини
  • Глава УГКЦ у Римі відвідав Спільноту святого Егідія та Українську папську колегію...

Глава УГКЦ у Римі відвідав Спільноту святого Егідія та Українську папську колегію

27.02.2020, 12:04
Глава УГКЦ у Римі відвідав Спільноту святого Егідія та Українську папську колегію - фото 1

У рамках візиту до Італії Блаженніший Святослав 24 лютого очолив молитву святого Егідія в базиліці Святої Марії на Трастевере у Римі. Блаженніший Святослав також зустрівся зі студентами УГКЦ, які навчаються у різних папських університетах Вічного міста. Зустріч відбулася 25 лютого в Українській папській колегії святого Йосафата.

У рамках візиту до Італії Блаженніший Святослав 24 лютого очолив молитву святого Егідія в базиліці Святої Марії на Трастевере у Римі. Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

Після молитви Глава УГКЦ обговорив із провідниками спільноти ситуацію в Україні. Йшлося про необхідні заходи для подолання гуманітарної кризи, яка виникла внаслідок війни на Сході. «Україна щоденно стукає у двері могутніх цього світу, просячи справедливості. Війні, яка триває в нашій країні, досі не видно кінця; наш народ продовжує взивати про справедливість і мир. І саме в цій ситуації ми зрозуміли, що лише Господь є нашою надією на справедливість», - сказав Глава УГКЦ.

Спільнота святого Егідія є міжнародною громадською організацією, яка займається активним соціальним служінням та сприянням побудови миру в різних конфліктних місцях світу. На сьогодні до цього руху приєдналося понад 60 тисяч людей на всіх континентах світу. Спільнота святого Егідія присутня також у Києві, Львові та Івано-Франківську.

Блаженніший Святослав також зустрівся зі студентами УГКЦ, які навчаються у різних папських університетах Вічного міста. Зустріч відбулася 25 лютого в Українській папській колегії святого Йосафата.

Глава УГКЦ розповів студентам про Зустріч східних католицьких ієрархів, яка відбулася у вересні минулого року в приміщенні Колегії святого Йосафата. «На цій зустрічі ми намагалися представити екуменічну позицію нашої Церкви, а також відчули необхідність створення спільного екуменічного документа Східних Католицьких Церков Європи», - сказав Патріарх Святослав.

Він нагадав, що цей рік у житті УГКЦ  є «роком глобального соборування». Від  26 до 29 серпня у Львові відбудеться Патріарший собор на тему «Еміграція, поселення і глобальна єдність УГКЦ». Предстоятель Церкви закликав в усіх структурах УГКЦ і навіть там, де вони ще не створені, провести локальні собори. Спілкуючись із студентами, він запросив їх допомогти Церкві відповісти на три головні запитання цього собору: хто ми є? Де ми є? Як нам бути разом? «Якщо ми не зрозуміємо, якими ми є, де сьогодні знаходяться наші вірні і як плекати нашу єдність, ми відчуємо кризу покликань до священства», - зазначив першоєрарх. Говорячи про стратегію душпастирського служіння, Патріарх Святослав зауважив: «Раніше наша увага була зосереджена на парафії і парафіяльних структурах. Зараз, натомість, потрібно подивитися, хто ті люди, які творять нашу парафію». В особистісному підході душпастирського служіння, на думку Глави УГКЦ, місія Церкви -  лікування людських ран, зокрема ран ненависті один до одного».