• Головна
  • Новини
  • Глава УГКЦ та очільник Спілки української молоді підписали Меморандум про співпрацю...

Глава УГКЦ та очільник Спілки української молоді підписали Меморандум про співпрацю

29.01.2020, 11:23
Глава УГКЦ та очільник Спілки української молоді підписали Меморандум про співпрацю - фото 1
У Львові Глава УГКЦ Блаженніший Святослав та голова Світової управи Спілки української молоді (СУМ) Андрій Бігун 28 січня підписали Меморандум про співпрацю Української Греко-Католицької Церкви та СУМу.

У Львові Глава УГКЦ Блаженніший Святослав та голова Світової управи Спілки української молоді (СУМ) Андрій Бігун 28 січня підписали Меморандум про співпрацю Української Греко-Католицької Церкви та СУМу.

Мета Меморандуму – поглиблення багаторічної традиції співпраці Церкви і спілки, їх плідна взаємодія у царині духовного виховання і розвитку дітей та молоді, повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

Підписанти домовилися спільно працювати у цьому напрямку. Предстоятель подякував сумівцям за багаторічну співпрацю. Він вважає, що СУМ є однією з найактивніший молодіжних організацій, яка завжди втілювала у своїй роботі християнські засади і цінності. Архиєрей зауважив, що від початку заснування СУМу саме греко-католицькі священники були духовними провідниками цієї організації.

Патріарх Святослав окреслив три напрямки для СУМу. «По-перше, я дуже хочу подякувати, що СУМ повертається до своєї колиски – до Києва, до Центральної та Східної України, – промовив духовний лідер греко-католиків. – Тепер майбутнє України та нашої Церкви кується там. Зараз там іде війна і проливається кров, але також пробуджується свідомість. Тому стратегічний вектор на схід – це вектор повернення до коріння і нового усвідомлення своєї тотожності в контексті тієї важкої війни, яку веде Україна за своє майбутнє».

«Наступний вектор – це наші нові поселення, які тепер щедро засіваються в різних країнах світу, де колись нас не було. Зараз феномен еміграції є одним з найбільш болючих для державного й суспільного буття України», – підкреслив Глава УГКЦ.

І згодом додав: «Ми, як Церква, відчуваємо обов’язок іти за тими людьми так, як наша Церква йшла в період митрополита Андрея Шептицького, у період Другої світової війни…

«Третій вектор – наші вже організовані й структуровані, можна сказати, «старші» поселення, зокрема в США, Аргентині, Канаді... СУМ – надзвичайно активна та успішна організація, яка дуже добре працює. Однак «старші» поселення теж потребують активної праці. А ось такий обмін думками, ідеями, особами між «старими» і «новими» поселеннями, діаспорою та Україною є ключем для нашого успіху в майбутньому.

Як РІСУ  інформувала, владика Степан Сус став генеральним капеланом Спілки української молоді. 28 січня Патріарх Святослав підписав відповідний декрет. Це рішення прийняли на прохання Світової Управи СУМ, яка звернулася з клопотанням про призначення організації духовного опікуна.

Спілка української молоді (СУМ) – громадська організація, яка об’єднує українську молодь на добровільних засадах та виховує свідомих, чесних і працьовитих громадян, відданих українців-державників, що виробляють світогляд на національно-християнських традиціях та ідеалах, виплеканих українською нацією протягом століть.