• Головна
  • Новини
  • Визначена дата і місце хіротонії нового єпископа УГКЦ Миколи (Бичка)...

Визначена дата і місце хіротонії нового єпископа УГКЦ Миколи (Бичка)

25.01.2020, 12:32
Визначена дата і місце хіротонії нового єпископа УГКЦ Миколи (Бичка) - фото 1
Архиєрейська хіротонія отця Миколи Бичка на правлячого єпископа єпархії Святих апостолів Петра і Павла в Мельбурні (Австралія) відбудеться 26 квітня 2020 року в архикатедральному соборі Святого Юра у Львові. Початок Божественної Літургії об 11.00.

Архиєрейська хіротонія отця Миколи Бичка на правлячого єпископа єпархії Святих апостолів Петра і Павла в Мельбурні (Австралія) відбудеться 26 квітня 2020 року в архикатедральному соборі Святого Юра у Львові. Початок Божественної Літургії об 11.00.

o_mykola_bychok.jpg

Літургію очолить Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав, головний святитель. Співсвятителі – владика Ігор Возьняк, митрополит Львівський УГКЦ, та владика Петро Стасюк, єпарх єпархії Святих апостолів Петра і Павла в Мельбурні.

Чин архиєрейського найменування відбудеться 25 квітня 2020 року о 18.00 у церкві Святого священномученика Йосафата (Львів, вул. Замарстинівська, 134а). Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

Як РІСУ інформувала, 15 січня 2020 року у Ватикані повідомлено про те, що Папа Франциск призначив новим єпархом єпархії УГКЦ Святих Петра і Павла в Мельбурні преподобного о. Миколу Бичка, ЧНІ, на сьогодні парафіяльного сотрудника на парафії Святого Івана Хрестителя в Ньюарку, США. Водночас було повідомлено про те, що Святіший Отець прийняв зречення з пастирського уряду, подане владикою Петром Стасюком, дотеперішнім єпархом цієї єпархії.

Біографічна довідка

Владика-номінант Микола Бичок народився 13 лютого 1980 року в Тернополі. В липні 1997 року вступив до Згромадження Найсвятішого Ізбавителя, здійснюючи чернече та богословське формування в Україні та Польщі, здобувши ліценціат з душпастирського богослов’я. Склавши 17 серпня 2003 року довічні обіти, 3 травня 2005 року отримав ієрейські свячення.

Отець Микола здійснював душпастирське служіння в храмі Матері Божої Неустанної Помочі в Прокоп’євську (РФ), був настоятелем монастиря отців редемптористів та парафії в Івано-Франківську, провінційним економом. Від 2015 року служить у парафії Святого Івана Хрестителя в Ньюарку, США, Філадельфійської архиєпархії УГКЦ.

Єпархія Святих апостолів Петра і Павла

Єпархія Святих апостолів Петра і Павла з осідком у м. Мельбурні, Австралія, була заснована 24 червня 1982 року, коли до рівня єпархії був піднесений тодішній Апостольський екзархат для українців візантійського обряду в Австралії, Новій Зеландії та Океанії, створений 1958 року. Територія єпархії охоплює всю Австралію, Нову Зеландію й Океанію. Від 1992 року її очолював владика Петро Стасюк, якому в липні цього року виповниться 77 років.