• Головна
  • Новини
  • Папа прийняв зречення владики УГКЦ Івана Бури з уряду єпископа-помічника...

Папа прийняв зречення владики УГКЦ Івана Бури з уряду єпископа-помічника

15.11.2019, 13:35
Папа прийняв зречення владики УГКЦ Івана Бури з уряду єпископа-помічника - фото 1
У Ватикані 15 листопада 2019 року повідомлено про те, що Папа Франциск прийняв зречення з уряду єпископа-помічника Філадельфійської архиєпархії УГКЦ в США, подане владикою Іваном Бурою в зв’язку з досягненням граничного віку.

У Ватикані 15 листопада 2019 року повідомлено про те, що Папа Франциск прийняв зречення з уряду єпископа-помічника Філадельфійської архиєпархії УГКЦ в США, подане владикою Іваном Бурою в зв’язку з досягненням граничного віку. Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

bura.jpg

Владика Іван Бура, якому 12 червня виповнилося 75 років, став священником Філадельфійської архиєпархії 14 лютого 1971 року.

3 січня 2006 року був призначений єпископом-помічником Філадельфійським.

Після того, як 29 липня 2009 р. Бенедикт XVI прийняв зречення владики Роберта Михаїла Москаля, Правлячого єпископа єпархії Святого Йосафата для українців-католиків у Пармі, він призначив владику Івана Апостольським Адміністратором вакантного престолу Пармської єпархії. Це служіння він виконував до того, як 2014 року Папа Франциск призначив Єпархом Пармським владику Богдана Данила.