• Головна
  • Новини
  • У Києві засідає Синод єпископів Києво-Галицької Митрополії УГКЦ...

У Києві засідає Синод єпископів Києво-Галицької Митрополії УГКЦ

02.11.2019, 10:01
У Києві засідає Синод єпископів Києво-Галицької Митрополії УГКЦ - фото 1
1 листопада 2019 року в м. Києві розпочав роботу Синод єпископів Києво-Галицької Митрополії. Шоста сесія Синоду проходить під головуванням Блаженнішого Святослава. Засідання Cиноду проходять у Патріаршій резиденції.

1 листопада 2019 року в м. Києві розпочав роботу Синод єпископів Києво-Галицької Митрополії. Шоста сесія Синоду проходить під головуванням Блаженнішого Святослава. Засідання Cиноду проходять у Патріаршій резиденції.

Синод.jpg

У синодальних засіданнях беруть участь усі єпископи Києво-Галицької митрополії: владика Степан Меньок, екзарх Донецький, владика Йосафат Говера, екзарх Луцький, владика Михайло Бубній, екзарх Одеський, владика Василь Тучапець, екзарх Харківський, владика Йосиф Мілян, єпископ-помічник Київської архиєпархії, і владика Богдан Дзюрах, Секретар Синоду Єпископів УГКЦ, єпископ Курії Верховного Архиєпископа.

Синод розпочався Божественною Літургією в Патріаршому соборі Воскресіння Христового з нагоди 75-ї річниці відходу до вічності праведного митрополита Андрея Шептицького.

На початку засідань отець Василь Чудійович представив програму постійної формації духовенства, беручи до уваги загальнолюдську, духовну, інтелектуальну і пастирську площини.

Головна тема, над якою роздумують владики, – «Душпастирство покликань». Її презентував о. Петро Жук, ректор Київської Трьохсвятительської духовної семінарії. Напередодні Синоду отець Петро узяв участь у зустрічі із синкелами архиєпархії і екзархатів у справах священства та відповідальними за покликання. Голова робочої групи, до якої входять прессекретарі Київської архиєпархії та екзархатів, о. Андрій Боднарук, представить синодальним отцям напрацювання у сфері постійної медійної освіти та ситуацію із виданням часопису «Наш СОБОР», якого п’ята сесія Синоду рекомендувала як друкований орган Києво-Галицької митрополії УГКЦ. Також владики заслухають отця Тараса Валаха, судового вікарії Київської архиєпарії, який розповість про церковне судочинство у Києво-Галицької митрополії УГКЦ

На кожній сесії Синоду владики заслуховують практичні питання існування Київської Трьохсвятительської духовної семінарії, які представляє ректор отець Петро Жук .

У коментарі для Департаменту інформації УГКЦ Блаженніший Святослав зазначив: «На цьому Синоді ми глибше роздумуватимемо над питаннями священичого покликання, яке є безцінним Божим даром для добра Церкви.  У співдії зі Святим Духом, бо саме Він є той, хто зароджує в серці людини поклик до особливого служіння Богу, міркуватимемо, як можемо послужити для того, щоб збільшити кількість покликань до священства та монашества».

Довідка

21 листопада 2011 року було окреслено, що до Києво-Галицької митрополії УГКЦ належать Київська архиєпархія, Луцький, Донецький, Харківський, Одеський та Кримський екзархати, а також престол древнього Галича.

Києво-Галицька митрополія УГКЦ охоплює територію в адміністративних межах: Київська архиєпархія – Київська, Житомирська, Чернігівська, Черкаська, Вінницька області та місто Галич; Луцький екзархат – Волинська та Рівненська області; Донецький екзархат – Донецька, Луганська, Запорізька та Дніпропетровська області; Харківський екзархат – Харківська, Сумська та Полтавська області; Одеський екзархат – Одеська, Кіровоградська, Миколаївська та Херсонська області; Кримський екзархат – Автономна Республіка Крим.

Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.