• Головна
  • Новини
  • Капелани Лицарів Колумба вперше зібралися на Всеукраїнський з’їзд...

Капелани Лицарів Колумба вперше зібралися на Всеукраїнський з’їзд

15.10.2019, 15:28
Капелани Лицарів Колумба вперше зібралися на Всеукраїнський з’їзд - фото 1
Перший З’їзд капеланів Лицарів Колумба в Україні відбувся 9-10 жовтня у Брюховичах (Львів). У цій зустрічі взяли участь понад п’ятдесят священників Греко-Католицької та Римо-Католицької Церков.

Перший З’їзд капеланів Лицарів Колумба в Україні відбувся 9-10 жовтня у Брюховичах (Львів).  У цій зустрічі взяли участь понад п’ятдесят священників Греко-Католицької та Римо-Католицької Церков. Про це 15 жовтня повідомив Департамент інформації УГКЦ.

капелани.jpg

Були також національний капелан Лицарів Колумба для вірних греко-католиків в Україні – владика Михайло Бубній, і національний капелан лицарів Колумба для вірних римо-католиків в Україні – архиєпископ Мечислав Мокшицький. Із вітальним словом до учасників зустрічі звернувся національний делегат Лицарів Колумба в Україні  Богдан Ковалів, який подякував капеланам за їхнє служіння, доповів про розвиток ордену в Україні та висловив свої сподівання на плідне служіння капеланів у численних громадах у всій Україні.

У роботі З’їзду взяли участь і представники від Найвищої ради Лицарів Колумба Шимон Чишек та Лєшек Ваксмундський. Шимон Чишек розповів, що найважливіші слова у своєму житті почув від священника, – слова, які стосувалися подружжя, любові, прощення, і це є завдання кожного капелана: «Світ потребує свідків Доброї Новини на нашому робочому місці, у домівках, школах… Ми маємо конкретне завдання в Церкві: щоб кожний, хто подивиться на наше життя, не став гіршим, а побачив через нас Христа».

Під час вітального слова архиєпископ Мечислав Мокшицький подякував Лицарям Колумба за їхню благодійну підтримку Церкви та підкреслив важливість їхнього служіння, сприяння утримування контактів із родиною, а також допомоги в навчанні відповідального батьківства. Під час Святої Меси митрополит сказав: «Правдиве і справжнє крокування дорогою віри приносить плоди в духовному житті священника, a вони роблять його здатним бути плідним у своїй душпастирській праці – великі справи не звершуються одноосібно. Тому слід збирати людей для спільної місії спасіння».

Владика Михайло Бубній говорив про сутність капелана та його роль у житті спільноти вірних. Владика дав настанови на основі «Десяти кроків до капеланства» архиєпископа Вільяма Лорі.

Отці-капелани обох Церков протягом цих днів співслужили Літургії у двох обрядах під проводом своїх архиєреїв та спільно помолилися вервицю, яка є особливою відзнакою Лицарів Колумба.  

Довідка: Лицарі Колумба – найбільша у світі чоловіча католицька братерська благодійна організація, яка є авангардом активних, практикуючих мирян і становить потужну опору Церкви у сучасному світі.  Заснована в останній третині 19 століття з метою взаємодопомоги робітників-християн та їх сімей у США в часи тяжкої економічної кризи. Нині спільнота налічує близько 2 мільйонів чоловіків-католиків у різних країнах світу: від Сполучених Штатів до України і займається благодійною, волонтерською діяльністю на різноманітних рівнях.