Всеміську Вервицю провела УГКЦ у Львові

07.10.2019, 10:37
Всеміську Вервицю провела УГКЦ у Львові - фото 1

Цього року величне моління було присвячене постаті преподобної матері Йосафати, співзасновниці і першої черниці Згромадження сестер служебниць Непорочної Діви Марії. Її пам’ять в особливий спосіб вшановували з нагоди 150-літнього ювілею від дня народження блаженної, який святкуємо 2019 року.

Цього року величне моління було присвячене постаті преподобної матері Йосафати, співзасновниці і першої черниці Згромадження сестер служебниць Непорочної Діви Марії. Її пам’ять в особливий спосіб вшановували з нагоди 150-літнього ювілею від дня народження блаженної, який святкуємо 2019 року.

Вервиця.jpg

Хода Вервиці пройшла звичним маршрутом від храму Святого Архистратига Михаїла до площі святого Юра. У ній взяли участь Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський, Преосвященний владика Володимир, єпископ-помічник Львівської Архиєпархії, численне духовенство, монашество, студенти Львівської духовної семінарії Святого Духа, вірні Львівської Архиєпархії, представники влади, гості міста Львова. У поході урочисто несли мощі преподобної Йосафати.

У молитовній ході розважали над сподвижницьким життєвим шляхом блаженної, для якої це місто було рідним і саме з нього почалася Велика справа заснування Згромадження Сестер Служебниць Непорочної Діви Марії, що зараз охоплює діяльність у цілому світі.

«Преподобна Йосафата завжди з любов’ю опікувалася тими, хто потребував її допомоги. Єдиним бажанням її серця було цілковите єднання є Богом та святість життя. Про це вона неодноразово говорила своїм сестрам». Блаженна Йосафата стає нам великим прикладом довіри до Бога і служіння ближніх задля Його слави.

Особливо знаковою була ця молитовна хода через вшанування 30-ліття виходу із підпілля УГКЦ, адже велелюдний маніфест, що спричинився до визволення нашої Церкви, і нині став свідченням її незламності і численних Божих благодатей.

Завершилася молитва Вервиці на площі святого Юра перед пам’ятником Праведному Митрополиту Андрею. Тут вірні спільно звершили молитву до Пресвятої Богородиці. Відтак до присутніх звернувся владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський УГКЦ. У слові до вірних він представив постать Богородиці як найбільшої заступниці перед Господом. «Це мати, що навчає нас ніколи не сумніватися у довірі до Бога». У неспокійний час труднощів та випробувань Вона є тією, яка випрошує у свого Сина Милосердя і миру. «Поручаю усіх Вас Покрову Пресвятої Богородиці… Нехай ім’я Боже буде благословенне».

Архиєрей подякував організаторам Вервиці та вірним, що долучилися до спільної молитви. Також владика закликав вірних у 1 листопада, у день 75-ліття відходу до вічності Праведного Митрополита Андрея, відвідати його гріб у крипті Архикатедрального Собору святого Юра.

На завершення Митрополит уділив вірним Архиєрейське благословення, а опісля було звершено молитву «Боже великий, єдиний». Про це інформує Департамент інформації УГКЦ.