• Головна
  • Новини
  • В УГКЦ проведуть зустріч голів єпархіальних комісій з міжконфесійних та міжрелігійних відносин...

В УГКЦ проведуть зустріч голів єпархіальних комісій з міжконфесійних та міжрелігійних відносин

02.10.2019, 15:51
В УГКЦ проведуть зустріч голів єпархіальних комісій з міжконфесійних та міжрелігійних відносин - фото 1
Щорічна зустріч голів єпархіальних комісій Української Греко-Католицької Церкви з міжконфесійних та міжрелігійних відносин відбудеться 9-10 жовтня 2019 року в м. Луцьку.

Щорічна зустріч голів єпархіальних комісій Української Греко-Католицької Церкви з міжконфесійних та міжрелігійних відносин відбудеться 9-10 жовтня 2019 року в м. Луцьку. Участь у цьому заході візьмуть представники комісій з України і з-за кордону.

Захід розпочнеться з відкритої дискусії на тему “Київське Християнство і Софійна Цивілізація”, яка відбудеться у Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки на факультеті історії (поч. о 10:00). У дискусії візьме участь д-р о. Андрій Зелінський, військовий капелан, політолог.

Опісля відбудеться зустріч голів комісій з богословами, релігієзнавцями і представниками Церков, на якій йтиметься про шляхи спільних дій у соціальній, екологічній та освітній сферах.

Того ж дня відбудеться зустріч з екзархом Луцьким УГКЦ єпископом Йосафатом (Говерою), на якій буде проаналізовано ситуацію в єпархіях УГКЦ та укладено план роботи на 2020 рік, важливим пунктом якого залишається екуменічна молитва під час “Тижня молитов за єдність християн” та популяризація “Екуменічної концепції УГКЦ”.

Про це РІСУ повідомили в Комісії УГКЦ з міжконфесійних та міжрелігійних відносин.

“Київське Християнство і Софійна Цивілізація”