• Головна
  • Новини
  • У Зарваниці десятки тисяч паломників несли свічки і молилися за мир в Україні...

У Зарваниці десятки тисяч паломників несли свічки і молилися за мир в Україні

15.07.2019, 10:04
У Зарваниці десятки тисяч паломників несли свічки і молилися за мир в Україні - фото 1
У ніч проти 14 липня відбувся велелюдний похід паломників із запаленими свічками від парафіяльного храму Зарваниці до місця появи Богородиці, де встановлено монумент на Її честь.

Участь у  Загальнонаціональній прощі до відпустового місця «Зарваниця» взяло понад 80 тисяч паломників з різних куточків України та з-за кордону.

Прибули чисельні паломницькі групи з Італії, Франції, Данії, Чехії, Словаччини, Польщі, Росії та Казахстану, Східної України та Криму, близько 200 священників та представники влади.

Традиційно у перший день прощі відбулася зустріч з молоддю і багатотисячний похід зі свічками від парафіяльного храму Зарваниці до місця появи Богородиці, де встановлено монумент на Її честь. 

Зарваниця.jpg

Процесію очолив Глава і Отець УГКЦ Блаженніший Святослав у супроводі архиєреїв УГКЦ, високодостойних гостей, зокрема архиєпископа та митрополита Моравії (Чеська Республіка) Яна Граубнера.

Предстоятель УГКЦ звернувся до присутніх зі словами проповіді.

Відтак владика Ян Граубнер привітав паломників від імені чеського народу.

Похід зі свічками розпочався біля парафіяльного храму Зарваниці, де зберігається ікона Матері Божої Зарваницької. Після Літургії вірні йшли центральною вулицею села в супроводі оркестру співали пісню «Із Києва міста». Відтак на чудотворному місці вдарили дзвони, а Глава УГКЦ традиційно розпочав Молебень до Матері Божої за заступництво і покров над українським народом у нелегкий час війни. Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.