• Головна
  • Новини
  • Коли Папа приїде до України, це буде праця над припиненням війни, - Глава УГКЦ...

Коли Папа приїде до України, це буде праця над припиненням війни, - Глава УГКЦ

10.07.2019, 21:54
Коли Папа приїде до України, це буде праця над припиненням війни, - Глава УГКЦ - фото 1
Під час зустрічі з Папою у Ватикані Глава УГКЦ запросив понтифіка відвідати Україну. «Я подумаю», – такою була відповідь Папи.

Під час зустрічі з Папою у Ватикані Глава УГКЦ запросив понтифіка відвідати Україну. «Я подумаю», – такою була відповідь Папи.

Папаі__Святослав.jpg

«Ми публічно запросили Папу приїхати до України. Ми сказали йому: «Сьогодні ми зустрічаємося з Вами і Ви слухаєте нас. Та багато хто не може бути тут, проте хоче Вас слухати і бачити. Ми чекаємо на Вас в Україні, щоб Ви змогли доторкнутися до ран війни і допомогли припинити їх кровотечу». Такими ініціативами, як «Папа для України» Святіший Отець Франциск хотів полегшити наші страждання. Проте в нас створилося враження, що ми працюємо лише для того, щоб виправити наслідки війни. А треба вплинути на її причини. Тож коли Папа приїде до України, це буде працею над припиненням війни. Ми повторили наше запрошення і в неофіційній атмосфері, коли зустрілися зі Святішим Отцем під час вечері в домі Святої Марти. Папа сказав мені: «Я подумаю».

Про це Патріарх Святослав розповів  в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «AСІ Stampa». Переклад інтерв’ю поширив Департамент інформації УГКЦ.