• Головна
  • Новини
  • Для УГКЦ зустріч з Папою стала проміжним етапом перед майбутніми здобутками, - ватиканський оглядач...

Для УГКЦ зустріч з Папою стала проміжним етапом перед майбутніми здобутками, - ватиканський оглядач

07.07.2019, 11:41
Для УГКЦ зустріч з Папою стала проміжним етапом перед майбутніми здобутками, - ватиканський оглядач - фото 1
У Римській Апостольській Столиці надали великого значення розмові з проводом українських греко-католиків, та вважають предметний розгляд питання про Патріархат не на часі, констатують ватиканські оглядачі.

У Римській Апостольській Столиці надали великого значення розмові з проводом українських греко-католиків та вважають предметний розгляд питання про Патріархат не на часі, констатують ватиканські оглядачі.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

«Це мрія греко-католиків (отримання статусу патріархату). Але ця зустріч – лише проміжний етап для того, щоб у майбутньому отримати щось дійсно велике. Нині УГКЦ має дуже сприятливу нагоду відкрито говорити з Папою. З боку Папи це стало демонстрацією великої довіри до УГКЦ, він усе керівництво запросив до розмови, не лише Блаженнішого Шевчука. Це – не просто дипломатичний сигнал. Папа запросив усіх очільників УКГЦ говорити про українську ситуацію, чого досі не було. Але це – приватна зустріч, і ми не дізнаємося особливих подробиць про зміст розмови», – сказав Радіо Свобода Андреа Ґальярдуччі, оглядач видання Catholic News Agency.

Експерт зауважує, що на нинішньому етапі дуже завчасно сподіватися і на визнання патріаршого устрою Церкви, і на візит Папи Франциска до України. За складної геополітичної та релігійної ситуації Ватикан не буде робити рішучих кроків. Йдеться насамперед про гостре військове протистояння між Україною й Росією, назрівання внутрішнього розколу у новоствореній Православній Церкві України і розрив між РПЦ та Константинопольським Патріархатом через надання Томосу ПЦУ.