• Головна
  • Новини
  • Просимо Блаженнішого Любомира Гузара молитися за нас, за Церкву, державу і народ перед Престолом Бога, – Глава УГКЦ...

Просимо Блаженнішого Любомира Гузара молитися за нас, за Церкву, державу і народ перед Престолом Бога, – Глава УГКЦ

31.05.2019, 13:44
Просимо Блаженнішого Любомира Гузара молитися за нас, за Церкву, державу і народ перед Престолом Бога, – Глава УГКЦ - фото 1
У Львові в храмі Благовіщення Глава УГКЦ Святослав 31 травня відправив заупокійну Службу у другу річницю відходу світлої пам’яті Блаженнішого Любомира Гузара.

У другу річницю відходу світлої пам’яті Блаженнішого Любомира Гузара 31 травня Глава УГКЦ Святослав відправив заупокійну Службу у Львові в храмі Благовіщення.

Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

«Якщо ми будемо пам’ятати Блаженнішого Любомира Гузара не просто як особу, а й передусім все те, що він нам передав, тоді ця пам'ять буде життєдайною. Ми будемо його згадувати своїм способом життя, ставленням до себе і ближнього», – зазначив Патріарх Святослав

За словами Предстоятеля УГКЦ, нам слід пам’ятати те, що навчав Блаженніший Любомир і намагатись цим жити.

«Я думаю, що ми всі знали Блаженнішого Любомира, коли з ним співпрацювали, що певні риси його характеру, вдачі, навіть гумору продовжують жити в нас в той чи інший спосіб», – сказав архиєрей.

Він також додав, що Блаженніший Любомир навчав ніколи не засуджувати ні себе, ні ближнього. Ба більше, він жив молитвою та завжди був позитивною особистістю. Тому ми повинні бути вдячними Богу за дар його життя і Блаженнішому Любомиру за все те, що він дарував нам.

«Ми сьогодні молимося за його вічний спочинок, бо (можливо) це те, що він зараз найбільше потребує, а також просити його молитися нас, за свою Церкву, державу і народ перед Престолом Бога», – підкреслив Блаженніший Святослав.