• Головна
  • Новини
  • Лекцією відомого богослова і інтелектуала Америки розпочнуться у США інтронізаційні урочистості Митрополита Бориса Ґудзяка...

Лекцією відомого богослова і інтелектуала Америки розпочнуться у США інтронізаційні урочистості Митрополита Бориса Ґудзяка

31.05.2019, 11:36
Лекцією відомого богослова і інтелектуала Америки розпочнуться у США інтронізаційні урочистості Митрополита Бориса Ґудзяка - фото 1
Д-р Джордж Вейґел, старший член Вашингтонського Центру етики та державної політики, представить 2 червня в Українській Католицькій Архиєпархії Філадельфії лекцію: «Свідчення двадцятого століття і завдання двадцять першого: східні католики і Вселенська Церква».

george-weigel-w.jpgД-р Джордж Вейґел, старший член Вашингтонського Центру етики та державної політики, представить 2 червня в Українській Католицькій Архиєпархії Філадельфії лекцію: «Свідчення двадцятого століття і завдання двадцять першого: східні католики і Вселенська Церква». Цією лекцією стартує тиждень урочистостей під назвою «Від серця до серця», яким розпочнеться служіння архиєпископа Бориса Ґудзяка, 7-го Митрополита Архиєпископа Української Католицької Архиєпархії Філадельфії.

Д-р Джордж Вейґел є автором понад двадцяти книжок, серед яких бестселер про Папу Івана Павла II. Він удостоєний дев'ятнадцяти почесних докторатів в галузі богослов'я, філософії, права і гуманітарних наук.

Коли 18 лютого 2019 р. було оголошено, що Папа Франциск підтвердив вибір єпископа Бориса новим Митрополитом  Архиєпископом Української Католицької Архиєпархії Філадельфії, д-р Вейґел написав спогад про те, як у середині 80-тих років його познайомили з молодим чоловіком, який працював у Гарварді над докторатом з історії Церкви. Вони розговорилися і через 20 хвилин він отримав дуже незвичне відчуття, що з Борисом Ґудзяком вони стануть довгочасними близькими приятелями. Тоді Борис ще нічого не знав про те, який сценарій готує йому життя. Син українських емігрантів, які після Другої світової війни втекли до Америки від переслідувань на Батьківщині, Борис зростав у Серакюзах, Н.Й., уявляючи себе майбутньою зіркою національного баскетболу. Виявивши, що його наміри не здійсняться, він змінив свої життєві плани і завершив навчання зі ступенями з історії та богослов'я. Останню освіту він отримав у Римі, частково, за особистими настановами Кардинала Йосифа Сліпого, вигнанця, Глави Української Греко-Католицької Церкви, якого витягнув з ГУЛАГу Папа Іван ХХІІІ,  і який став взірцем для «Папи зі Сходу» в новелі Моріса Веста «Взуття рибалки»

Свій спогад доктор Вейґел завершив словами: «З поверненням додому, мій друже. Ми благословенні твоєю присутністю посеред нас».