• Головна
  • Новини
  • Сьогодні у Філадельфії Глава УГКЦ презентує свою книгу «Діялог лікує рани»...

Сьогодні у Філадельфії Глава УГКЦ презентує свою книгу «Діялог лікує рани»

09.05.2019, 12:23
Сьогодні у Філадельфії Глава УГКЦ презентує свою книгу «Діялог лікує рани» - фото 1
8 травня Глава УГКЦ Патріарх Святослав розпочав свій офіційний візит до США.

8 травня Глава УГКЦ Патріарх Святослав розпочав свій офіційний візит до США.

У міжнародному аеропорту м. Ньюарк Главу УГКЦ зустрічали владика Андрій Рабій, Апостольський адміністратор Філадельфійської архиєпархії, та д-р Ірина Іванкович, голова Релігійного товариства українців-католиків «Свята Софія» США.

зустріч.jpg

Мета візиту Блаженнішого Святослава - участь в урочистостях з нагоди 45-ліття Товариства «Свята Софія» США, які відбуватимуться 11 травня в Українському освітньо-культурному центрі в Дженкінтаун. Головною подією святкування буде святковий бенкет, який відбудеться в суботу і розпочнеться о 18.00. Під час бенкету буде офіційно повідомлено про відновлення діяльності Патріаршого фонду. Цей фонд було відкрито у 1977 році з нагоди святкування 85-ліття з дня народження і 60-ліття священства Блаженнішого Йосифа.

У рамках візиту Глави УГКЦ до Філадельфії, у четвер, 9 травня, о 19.00 в Українському освітньо-культурному центрі у Філадельфії відбудеться презентація його книжки «Діялог лікує рани».

dialoh.jpg

Книжка написана у жанрі інтерв'ю Предстоятеля УГКЦ редактору польського Католицького інформаційного агентства Кшиштофу Томашику.

На думку Блаженнішого Святослава, без діалогу немає справжньої людини. «Ми, християни, віримо, що Господь Бог створив людину в контексті діалогу з Ним. Людина може бути собою справжньою лише тоді, коли вона вступає в діалог. Передусім з Богом, своїм творцем. Такий діалог ми називаємо молитвою. Проте також діалог потрібен і з іншою людиною», – наголосив він.

Предстоятель УГКЦ зазначив, що саме 2019 рік  повинен стати роком діалогу.

Глава УГКЦ перебуватиме у США до 13 травня. Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.