• Головна
  • Новини
  • УГКЦ проведе у Києві ІІІ Всеукраїнський з'їзд мирян та форум “Відкриті двері УГКЦ”...

УГКЦ проведе у Києві ІІІ Всеукраїнський з'їзд мирян та форум “Відкриті двері УГКЦ”

02.11.2018, 12:46
УГКЦ проведе у Києві ІІІ Всеукраїнський з'їзд мирян та форум “Відкриті двері УГКЦ” - фото 1
3 листопада у Патріаршому соборі Воскресіння Христового у Києві відбудеться ІІІ Всеукраїнський з'їзд мирян УГКЦ., повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

3 листопада у Патріаршому соборі Воскресіння Христового у Києві відбудеться ІІІ Всеукраїнський з'їзд мирян УГКЦ, повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

миряни_УГКЦ.jpg

Голова Комісії у справах мирян УГКЦ о. Василь Білаш розповів, що мета з’їзду - осмислення мирянами покликання до щоденної святості.  

«Сьогодні люди не завжди бачать своє місце у церковній єрархії, тому такі заходи, як майбутні з’їзд і форум – це підкріплення і свідчення, що миряни також мають свою місію і покликання, що вони повинні бути живою клітиною Церкви», – говорить о. Василь Білаш.

4 листопада у Києві відбудеться форум “Відкриті двері УГКЦ”. Метою форуму є створити майданчик для спілкування, обміну досвідом та представлення Української Греко-Католицької Церкви як Церкви живої і діяльної у сучасному суспільстві, яка втілює Євангельські цінності і є присутня у сиротинцях, школах, лікарнях, тюрмах, з воїнами в окопах на війні і з неповносправними особами та їх родинами — з тими, хто найбільше в потребі.

Як йдеться у повідомленні Департаменту інформації УГКЦ, заходи з’їзду мирян і форуму спрямовані як на церковний діалог у рамках стратегії і основної мети Церкви, про що свого часу говорив Блаженніший Любомир (Гузар) – освячення і провадження Божого люду, так і на мирян і всіх, хто хотів би долучитися до церковного життя. Церква повинна стати спільним домом, де кожен сам повинен вирішити, яке служіння може реалізувати, що корисного може зробити.

Для  підготовки з’їзду  в єпархіях та екзархатах попередньо проводилися  єпархіальні з’їзди мирян.

Теги: #Миряни