У Бердянську освятили перший храм УГКЦ

25.09.2018, 10:22
У Бердянську освятили перший храм УГКЦ - фото 1
21 вересня освячено новозбудований храм Різдва Пресвятої Богородиці, в якому душпастирюють отці редемптористи Львівської провінції Чину Найсвятішого Ізбавителя.

21 вересня  освячено  новозбудований храм Різдва Пресвятої Богородиці, в якому душпастирюють отці редемптористи Львівської провінції Чину Найсвятішого Ізбавителя, повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

Бердянськ.jpg

Спорудження храму тривало більше року.  Це – перший храм УГКЦ у цьому місті, хоч присутність громади УГКЦ  у ньому сягає початку 2000 року. Від 2004 року громадою опікуються отці редемптористи, першим з яких був св. п. єромонах Володимир Мицак.

Чин освячення, на прохання владик Степана (Менька), Екзарха Донецького, здійснив владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду Єпископів УГКЦ, у співслужінні з духовенством Донецького екзархату та численними вірними.

Владика Богдан зачитав грамоту Блаженнішого Святослава, якою Глава УГКЦ передав копію чудотворної ікони Матері Божої Неустанної Помочі для вшанування у новозбудованому храмі. Ікона є знаменною тим, що її освятив Святіший Отець Франциск у Римі, а відтак вона «подорожувала» парафіями і монастирями України в рамках відзначення 150-ліття передачі оригіналу отцям редемптористам та була виставлена для прилюдного почитання під час урочистої Літургії в Тернополі 1 липня з нагоди встановлення в УГКЦ свята Матері Божої Неустанної Помочі.