У Львові тривають робочі засідання Синоду єпископів УГКЦ

03.09.2018, 11:26
У Львові тривають робочі засідання Синоду єпископів УГКЦ - фото 1
У Львові 2 вересня Патріаршою Архиєрейською Літургією в архикатедральному соборі святого Юра розпочався Священний Синод Єпископів УГКЦ.

У Львові 2 вересня Патріаршою Архиєрейською Літургією в архикатедральному соборі святого Юра розпочався Священний Синод єпископів УГКЦ.

Богослужіння з нагоди початку Синоду очолив Патріарх Святослав у співслужінні представника Святішого Отця Архиєпископа Клаудіо Гуджеротті, апостольського Нунція в Україні, Архиєпископа і Митрополита Львівського Ігоря (Возьняка) та інших єпископів - членів Священного Синоду Української Греко-Католицької Церкви. Про це повідомляє сайт Львівської архиєпархії УГКЦ.

Синод_УГКЦ.jpg

Як зазначив Патріарх Святослав під час проповіді перед початком Синоду, цьогорічна тема Синоду присвячена Слову Божому та катехизації.

Єпископи УГКЦ розглянуть, як відбувається в УГКЦ навчання і проголошення слова Святого Євангелія, наскільки українські греко-католики  черпають із Божого Слова для свого щоденного життя і живуть ним, наскільки вони знають і вміють молитися і наскільки знають моральні й духовні засади християнського життя і чи їх дотримуються. Члени Синоду обговорять, як відбувається навчання катехизму, чи є при парафіях катехитичні  школи. Наскільки УГКЦ має достатньо підготовлені програми з катехизації.

«Катехизація – це не тільки певний курс, програма релігії для дітей. Люди в усіх вікових категоріях потребують учительського супроводу своїми єпископами, священиками, монахами, монахинями, аби в усіх обставинах свого життя краще пізнати Бога, краще зрозуміти істини своєї віри, тому цей Синод матиме дуже важливе значення для життя кожного українця-греко-католика, хоч би де він жив у світі», - наголошують в УГКЦ.

У Богослужінні також взяли участь єпископ-помічник Львівської Архидієцезії Римо-Католицької Церкви в Україні Едвард Кава, екзарх для греко-католиків в Греції Ніл, представник єпископської Конференції Римо-Католицької Церкви у Франції владика Роланд. Також присутнім на Богослужінні був владика Ігор (Ісіченко), архиєпископ Харківсько-Полтавської єпархії Української Автокефальної Православної Церкви.

Синод відбуватиметься у Львові-Брюховичах протягом десяти днів і завершиться 12 вересня 2018 року.

У Брюховичах перед початком робочих засідань Синоду єпископи УГКЦ помолилися до Святого Духа та склали присягу. Робочі засідання тривають. У них беруть участь 42 єпископи УГКЦ з України і світу.