• Головна
  • Новини
  • Глава УГКЦ у Слоцбурзі (США) очолив Успенську прощу та говорив про Україну...

Глава УГКЦ у Слоцбурзі (США) очолив Успенську прощу та говорив про Україну

13.08.2018, 13:42

Успенська проща у Слоцбурзі (штат Нью-Йорк), на горі Марії, у місці, яким опікуються сестри служебниці Непорочної Діви Марії, відбулася 12 серпня. На прощу, яка була присвячена відзначенню 1030-річчя Хрещення Київської Русі-України, прибув Глава УГКЦ Патріарх Святослав, який перебуває з візитом у США. Участь у прощі взяв також кардинал Тімоті Долан.

Успенська проща у Слоцбурзі (штат Нью-Йорк), на горі Марії, у місці, яким опікуються сестри служебниці Непорочної Діви Марії, відбулася  12 серпня.  На прощу, яка була присвячена відзначенню 1030-річчя Хрещення Київської Русі-України, прибув Глава УГКЦ Патріарх Святослав, який перебуває з візитом у США. Участь у  прощі взяв також кардинал Тімоті Долан. Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

 «Ось уже 64 роки в цьому святому місці приносимо наші моління та просимо заступництва Пресвятої Богородиці. Адже тут наші попередники, емігранти, молилися за свободу своєї Церкви і народу, а також вони приносили свої терпіння, труднощі, переживання, набиралися сили та покріпляли надію на Божу поміч. Як в українській чудотворній Зарваниці, до стіп Божої Матері сюди приходили провідники нашої Української Греко-Католицької Церкви, яка завжди була зі своїм народом. У суботу, 11 серпня, минуло 50 років, коли на цьому місці з багатьма тисячами прочан молився великий патріарх, глава і батько переслідуваної в Україні Церкви, Блаженніший Йосиф Сліпий, а пізніше його наступники, Блаженніший Мирослав Любачівський і Блаженніший Любомир Гузар. А сьогодні маємо особливу честь вітати Главу і Отця нашої Церкви — Блаженнішого Святослава», — звернулася до гостей та прочан с. Софія Лебедович, генеральна настоятелька Згромадження сестер служебниць Непорочної Діви Марії.

Блаженніший Святослав у проповіді відзначив, що справжнім скарбом для людини є віра в Бога, адже це «вічний скарб, справжнє багатство, яке ніщо не може знищити».

«Зараз український народ спливає кров’ю і відстоює Незалежність своєї держави, цим він показує світу, що є певні цінності, за які варто віддати своє життя, — це є віра в Бога та свобода», — промовив Глава УГКЦ.

Нагадаємо, що пастирський візит Глави УГКЦ до Стемфордської єпархії завершився в неділю, 12 серпня, прощею до Марійського відпустового місця в Слоцбурзі (штат Нью-Йорк).