• Головна
  • Новини
  • В історії УГКЦ я побачив Хресну дорогу Ісуса Христа, – представник Папи кардинал Бассетті...

В історії УГКЦ я побачив Хресну дорогу Ісуса Христа, – представник Папи кардинал Бассетті

19.07.2018, 08:48
В історії УГКЦ я побачив Хресну дорогу Ісуса Христа, – представник Папи кардинал Бассетті - фото 1
Представник Папи Римського також закликав молитися, аби «зброя нарешті замовкла на цій улюбленій українській землі».

16 липня завершився офіційний візит до України кардинала Гуалтьєро Бассетті, Президента Єпископської Конференції Італії. На закінчення візиту в патріаршому домі м. Львова очільник Церкви Італії відслужив подячну Месу.

З ним співслужили Патріарх Святослав, Глава УГКЦ, владика Вітторіо Вйола, єпископ Тортонської єпархії (Італія), та інші члени делегації, повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

кардинал_Бассетті.jpg

Кардинал Бассетті поділився враженнями від візиту в Україну та знайомства з УГКЦ. «Пізнаючи історію вашої Церкви, я побачив у ній Хресну дорогу Ісуса Христа. Адже історія Церкви – це наслідування Христа найперше через Його страсті, смерть на хресті та воскресіння. Саме таке наслідування робить Церкву Тілом Христовим», –  наголосив представник Церкви Італії.

Посланець Папи Римського також закликав молитися, аби «зброя нарешті замовкла на цій улюбленій українській землі».

Після Меси Блаженніший Святослав знову висловив кардиналові Бассетті й іншим гостям слова вдячності за їхній візит і досвід взаємного духовного збагачення. Він наголосив, що «цей візит – знак близькості Святішого Отця Франциска й Італійської Церкви до українського народу, який у сучасних геополітичних інтересах продають навзамін економічних інтересів».

Зазначимо, що Президент Єпископської Конференції Італії разом з іншими членами делегації перебував в Україні з 13 по 16 липня на запрошення Блаженнішого Святослава. Центральною подією його перебування в Україні була участь у загальнонаціональному паломництві до Марійського духовного центру в Зарваниці (Тернопільська область). 15 липня Блаженніший Святослав і кардинал Ґуалтьєро Бассетті відкрили четверту благодійну школу англійської мови на батьківщині патріарха Йосифа (Сліпого).