• Головна
  • Новини
  • У Львові панахидою вшанували пам’ять розстріляних професорів...

У Львові панахидою вшанували пам’ять розстріляних професорів

05.07.2018, 10:55
У Львові панахидою вшанували пам’ять розстріляних професорів - фото 1
3 липня 2018 року у студмістечку Національного університету «Львівська політехніка» відбулося поминання львівських професорів, розстріляних на Вулецьких пагорбах у липні 1941 року.

3 липня 2018 року у студмістечку Національного університету «Львівська політехніка» відбулося поминання львівських професорів, розстріляних на Вулецьких пагорбах у липні 1941 року, повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

професори.jpg

Після урочистого вшанування пам’яті загиблих відбулася Панахида за участі владики Володимира (Груци), Єпископа-помічника Львівської архиєпархії, капелана НУ «Львівська політехніка» о. Юрія Остапюка та капелана ЛМНУ ім. Данила Галицького о. Ігоря Хомічака, а також настоятеля львівського римо-католицького катедрального собору Успіння Пресвятої Богородиці о. Яна Нікеля.

Участь у заході взяли очільники області та Львова, представники Республіки Польща, академічні спільноти двох країн і громадськість міста.

На початку липня 1941 року нацисти, які тоді окупували Львів, затримали близько п’ятдесяти польських науковців та членів їхніх родин. Спеціальний підрозділ СС уклав список польських науковців, яких вважав ворогами нацизму. У ніч на четверте липня ув’язнених вивезли на тодішні вулецькі пагорби і розстріляли. Згодом тіла загиблих спалили, аби приховати сліди злочину. Сім років тому на місці масового вбиства коштом Львова та Вроцлава побудували меморіальний комплекс.