• Головна
  • Новини
  • Мирослав Маринович став першим лауреатом премії імені Станіслава Вінценза...

Мирослав Маринович став першим лауреатом премії імені Станіслава Вінценза

28.06.2018, 09:24
Мирослав Маринович став першим лауреатом премії імені Станіслава Вінценза - фото 1
Першим лауреатом Премії Станіслава Вінценза «За гуманістичне служіння та внесок у розвиток регіонів» став проректор Українського католицького університету, правозахисник Мирослав Маринович.

Першим лауреатом Премії Станіслава Вінценза «За гуманістичне служіння та внесок у розвиток регіонів» став проректор Українського католицького університету, правозахисник Мирослав Маринович. 

Мирослав_Маринович.jpg

Відзнаку він отримав під час Міжнародної конференції «Коло Вінценза: майбутнє Карпат», яка відбувалася 26-27 червня 2018 року в селі Криворівня на Івано-Франківщині в рамках Першого міжнародного форуму країн Східної та Центральної Європи «Via Carpatia».

“Саме ім’я премії  - дуже добре підібраний символ. Ім’я Станіслава Вінценза є символом того, що виведено в назву премії. Любов до рідного краю, любов до маленької своєї батьківщини — це те, що ми усі з вами хотіли б відродити”, - зазначив Мирослав Маринович у слові подяки.

Нагороду вручив співорганізатор Форуму, голова парламентського комітету з питань культури і духовності Микола Княжицький. Сама статуетка — витвір місцевих ковалів у вигляді стилізованого під гуцульські орнаменти хреста. Премія стане щорічною. Про це інформує VIA CARPATIA.