Проща родин відбулася на Івано-Франківщині

23.06.2018, 16:46
Проща родин відбулася на Івано-Франківщині - фото 1

У Крилосі, Івано-Франківщина, 23 червня відбулася проща родин Івано-Франківської Архиєпархії УГКЦ, інформує кореспондент РІСУ Наталія Палій. До прощі приєдналося більше сотні прочан з різних районів області. Для них відбувся з молебінь до Пресвятої Богородиці, урочисте богослужіння, яке очолив архиєпископ і митрополит Івано-Франківський Володимир (Війтишин).

У Крилосі, Івано-Франківщина,  23 червня відбулася проща родин Івано-Франківської Архиєпархії УГКЦ, інформує кореспондент РІСУ Наталія Палій. До прощі приєдналося більше сотні прочан з різних районів області.  Для них відбувся з молебень до Пресвятої Богородиці, урочисте богослужіння, яке очолив архиєпископ і митрополит Івано-Франківський Володимир (Війтишин).

проща-родин-2w.gif

«Усі, що відбувають прощу християнських родин, знають, що саме Пресвята Родина в планах Божого провидіння стала ідеальним взірцем кожної християнської родини, яка часто є знищена, принижена, здепресована у сучасному світі», - наголосив митрополит. –«Церква ревно і рішуче боронила і боронить нерозривність подружнього життя. Сучасні розлучення захитали самі основи життя родини у світі. Маємо пам’ятати, що святий подружній зв'язок установив сам Господь Бог. Тому подружжя – це річ свята, установа Божа для відродження людського роду».

«Сьогоднішньою прощею ми засвідчили, що християнська родина є основою суспільства і тільки ті народи будуть мати майбутнє, у яких родинне життя святе і, як говорив митрополит Андрей Шептицький – подружжя буде святою річчю. Україна буде процвітати лише тоді, коли будуть здорові християнські родини з дітьми і Богом, - розповідає заступник голови ГО «Івано-Франківський Християнський Рух за життя» Мирослав Возняк. - Божа ласка у нашому місті у тому, що міська рада 21 червня прийняла звернення до прем'єр-міністра та міністра охорони здоров’я України, щоб не робити ревізію щодо гендерної ідеології у всіх підручниках і навчальних посібниках. Думаю, Україна вистоїть у боротьбі за сім’ю, за життя».

проща-родин-1w.gif

Також в рамках прощі особливо благословили родини, які відзначили ювілей подружнього життя. З рук митрополита Володимира Війтишина подружжя старожилів Ковалевських з Тлумаччини та багатодітне священниче подружжя Василя та Галини Яремчуків, які відзначають 20-річчя подружнього життя та виховують уже одинадцять дітей, отримали вітальні грамоти та копії Галицької чудотворної ікони Матері Божої.

«Прожили ми по-доброму, хоча були і радощі, і біди, - ділиться успіхом подружнього життя пані Степанія Ковалевська. І в один голос з чоловіком підкреслюють,  – в любові, коханні!» Доля звела сімнадцятирічну Степанію та двадцятидворічного Бориса на його рідній Чернігівщині, а все життя живуть на її рідному Прикарпатті. Пишаються двома доньками, чотирма онуками та п’ятьма правнуками.

Завершилась Архиєпархіальна проща родин до Галицької Чудотворної ікони Матері Божої концертом духовної пісні за участі гурту Івано-Франківської Духовної семінарії «Εφφατά».