• Головна
  • Новини
  • При Патріаршій курії УГКЦ створено Фонд пам’яті Блаженнішого Любомира...

При Патріаршій курії УГКЦ створено Фонд пам’яті Блаженнішого Любомира

31.05.2018, 15:30
При Патріаршій курії УГКЦ створено Фонд пам’яті Блаженнішого Любомира - фото 1
У першу річницю відходу у вічність світлої пам’яті Блаженнішого Любомира при Патріаршій курії УГКЦ створено Фонд пам’яті Блаженнішого Любомира (Гузара).

У першу річницю відходу у вічність світлої пам’яті Блаженнішого Любомира при Патріаршій курії УГКЦ створено Фонд пам’яті Блаженнішого Любомира (Гузара).

Про це повідомив Патріарх Української Греко-Католицької Церкви Святослав під час Архиєрейської Літургії в Патріаршому соборі Воскресіння Христового з нагоди першої річниці відходу у вічність Блаженнішого Любомира.

«Сьогодні у всіх наших катедральних соборах, у всіх монастирях і парафіях, у всьому світі поминають світлої пам’яті Блаженнішого Любомира. Ми відчуваємо, що повинні разом прийняти відповідальність за осмислення, збереження і поширення спадщини Блаженнішого Любомира», – цитує слова Предстоятеля Святослава Департамент інформації УГКЦ.

З цією метою, повідомив першоєрарх, при Патріаршій курії створюється Фонд пам’яті Блаженнішого Любомира.

«Цей Фонд координуватиме всі церковні, громадські, інтелектуальні ініціативи, аби ми могли разом осмислити, зберегти, а відтак поширити на весь світ безцінний скарб Блаженнішого Любомира», – додав Глава УГКЦ.

Патріарх Святослав також зауважив, що коли почали працювати над тим, як це робити, почали розуміти велич і ширину думки цієї великої Людини, великого Українця, великого Отця нашої Церкви.

«Ми бачимо, що на плечах цього велетня сьогодні спочиває велич і сила України», – сказав Предстоятель УГКЦ.