• Головна
  • Новини
  • На Прикарпатті протягом двох днів перебуватиме Патріарх УГКЦ Святослав (Шевчук)...

На Прикарпатті протягом двох днів перебуватиме Патріарх УГКЦ Святослав (Шевчук)

24.04.2018, 13:32
На Прикарпатті протягом двох днів перебуватиме Патріарх УГКЦ Святослав (Шевчук) - фото 1
З нагоди відзначення 125-річчя від дня народження єпископа Української Греко-Католицької Церкви блаженного священномученика Симеона Лукача, на Прикарпатті в суботу 28 квітня та в неділю 29 квітня відбудеться низка подій.

З нагоди відзначення 125-річчя від дня народження єпископа Української Греко-Католицької Церкви блаженного священномученика Симеона Лукача, на Прикарпатті  28 - 29 квітня відбудеться низка подій.

Святослав.jpg

Зокрема, в суботу, 28 квітня,  в Івано-Франківську презентують фільм «Симеон Лукач».  Відбудуться нічні чування, які очолить єпископ Чернівецький УГКЦ Йосафат Мощич та Архиєрейська Літургія, яку очолить Глава УГКЦ Святослав (Шевчук).

Заходи пройдуть в храмі Святих апостолів Петра і Павла в рідному селі єпископа Лукача - Старуні на Богородчанщині.

Lukach_Symeon.jpgПісля Архиєрейської Літургії Глава УГКЦ освятить музей Симеона Лукача.

«Музей новозбудований в стилі будинку, де жив блаженний Симеон Лукач, - розповідає синкел у справах духовенства та священичих родин Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ о. Олег Каськів. – До слова, музей уже включений до переліку туристичних маршрутів області. То ж наші гості зможуть побачити, як жили священики, які служили у часи заборони Церкви».

Глава УГКЦ  також побуває на прем’єрі фільму «Симеон Лукач» в кінотеатрі Люм’єр в Івано-Франківську. Перед показом відбудеться брифінг для журналістів.