• Головна
  • Новини
  • Патріарх УГКЦ розповів зворушливу історію про те, як шестирічний хлопчик запросив Папу до України...

Патріарх УГКЦ розповів зворушливу історію про те, як шестирічний хлопчик запросив Папу до України

21.02.2018, 12:34
Патріарх УГКЦ розповів зворушливу історію про те, як шестирічний хлопчик запросив Папу до України - фото 1
Зворушливу історію про маленького українця та його спілкування з Папою Франциском розповів Патріарх УГКЦ Святослав у суботу, 17 лютого, під час прямого ефіру програми «Відкрита Церква» на «Живому ТБ».

Зворушливу історією про маленького українця та його спілкування з Папою Франциском розповів Патріарх УГКЦ Святослав у суботу, 17 лютого, під час прямого ефіру програми «Відкрита Церква» на «Живому ТБ». Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

Папа Римський Франциск, як відомо, у січні здійснив візит до прокатедрального собору Святої Софії в Римі, де зустрівся з українською громадою Італії. Багатьох тоді цікавило, чи приїде понтифік до України? Шестирічний український хлопчик Данилко, який нині живе у Римі й «дружить» зі Святішим Отцем, точно знає відповідь на це запитання.

«Я вам розкажу історію про маленького Данилка. Цей хлопчик вперше побував на аудієнції у Святішого Отця кілька років тому. Там він тримав дитячий малюнок, на якому зобразив собор Святої Софії. До речі, навіть є фотографія, як Папа Франциск його обіймає. Тоді Римський Архиєрей запитав, що хлопчик намалював. Данилко одразу ж відповів: «Це наша церква в Римі. Приїдь нас відвідати!» І Святіший Отець дав зрозуміти, що він приймає це запрошення. Тож хлопчик був переконаний, що Папа Франциск приїхав до собору Святої Софії у Римі у відповідь саме на його запрошення!» — усміхаючись розповів Предстоятель УГКЦ.

За його словами, Данилко кілька років зі своєю матір’ю перебуває в Італії і бореться з важкою недугою. Проте, як бачимо, хлопчик не втрачає оптимізму та надії.

«І ось, коли я був свідком тієї зустрічі між Данилком і Папою, — продовжує розповідати Блаженніший Святослав, — то хлопчик сказав до нього такі слова: “Я дякую, що ти приїхав, що дотримав свого слова! Прошу тебе, молися за Україну! Адже ти знаєш, як погано, коли мама плаче через те, що її сина вбили”».

Далі Глава УГКЦ розповів, що Святіший Отець був дуже зворушений глибокими словами хлопчика. Тоді відповів Данилкові: «Я обіцяю тобі, що буду молитися за матерів України!» Недовго роздумуючи, наприкінці хлопчик впевнено промовив до Глави Католицької Церкви: «Приїдь до України, добре? Я тебе запрошую!»

Предстоятель додав, що коли наступного дня наші отці запитували в Данилка про те, як йому зустріч з Римським Архиєреєм, то хлопчик заявив: «Я переконаний, що Папа приїде до України, тому що він вміє тримати слово!».

«Ми сподіваємося на це! Бо діти кажуть нам, що Папа Франциск обов’язково приїде. Ми дуже хочемо, щоб цей візит відбувся!» — наголосив Блаженніший Святослав.