• Головна
  • Новини
  • Представники від УГКЦ взяли участь в Конгресі Католицького Скаутства Європи...

Представники від УГКЦ взяли участь в Конгресі Католицького Скаутства Європи

02.02.2018, 13:20
Представники від УГКЦ взяли участь в Конгресі Католицького Скаутства Європи - фото 1
29-31 січня, в Римі, проходила зустріч для католицького духовенства, організована Федерацією Скаутінгу Європи.

29-31 січня, в Римі, проходила зустріч для католицького духовенства, організована Федерацією Скаутінгу Європи.

02-02-18-2.jpg

Під час кількаденної конференції,  учасники з'їзду, мали можливість послухати доповіді про Скаутство: о. Серж-Томас Боніно, ОР, розкриваючи тему Скаут і покликання до святості зазначив, "що усі є покликанні до святості, як охрещена дитина до все більш досконалої реалізації чеснот у дорослому віці. Через Воплочення Ісуса Христа який є нашою Дорогою, Правдою і Життям ми причасні через Хрищення до тіла Церкви і є святими співдіючи з ласкою Божою. У спільноті скаутів ріст у зрілості має як вимір тілесний так і духовний, не змішуючи і не розділяючи ці дві дійсності, надаючи привілей християнському формуванню на шляху до святості".

У доповіді про роль духівників у спільноті скаутів, монс. Василь Чіріл підкреслив, "що провідник і капелан мають творити тандем, у якому їх зусилля мають бути гармонійно скеровані на фізично-духовне формування скаутів у дусі формування справедливого громадянського суспільства, яке є закорінене у християнській вірі."

В рамках заходу, духовні особи мали можливість ознайомитися, як функціонує скаутін на італійських парафіях та поділити ся своїм досвідом.

Загальні теми доповідей були тема: віра, молодь, церква. Було висвітлено проблему християнського виховання молоді в секулярному світі.

На завершення, відбулася подячна літургія в соборі Петра та авдієнція у папи Франциска, який закликав до уважного слухання Євангеліє та реалізації її в житті.

Участь в Конгресі взяли представники духовенства з різних країн Європи та США. Україну представляли отці: Полікарп Марцелюк ЧСВВ, Софрон Попадюк ЧСВВ, Артемій Новіцький, ЧСВВ та о. Дам’ян Габорій, повідомляє Департамент інформації УГКЦ.