• Головна
  • Новини
  • У Львові відбулася I нарада українського Оргкомітету з проведення Колоквіуму Європейських парафій...

У Львові відбулася I нарада українського Оргкомітету з проведення Колоквіуму Європейських парафій

15.01.2018, 10:58
У Львові відбулася I нарада українського Оргкомітету з проведення Колоквіуму Європейських парафій - фото 1
У Львові 11 січня 2018 р. відбулася 1-а Нарада українського Оргкомітету з організації Колоквіуму Європейських парафій (СЕР) у 2019 році. Зустріч СЕР у Львові стане ювілейною, 30-ю. Відповідальним організатором її виступає Фонд Св. Володимира (УГКЦ).

У Львові 11 січня 2018 р. відбулася 1-а Нарада українського Оргкомітету з організації Колоквіуму Європейських парафій (СЕР) у 2019 році.  Зустріч СЕР у Львові стане ювілейною,  30-ю. Відповідальним організатором її виступає Фонд Св. Володимира (УГКЦ).

СЕР-2019w.jpg

Відтепер зустрічі українського оргкомітету проводитимуться регулярно і планово. Їх учасники обговорюють організаційні моменти прийняття у 2019 році у Львові  150-ти делегатів  Колоквіуму Європейських парафій (СЕР) з різних країн Європи, розробляють програму візитів до різних парафій, щоб показати на прикладі як і чим живуть парафії УГКЦ, якою в Україні є «жива парафія».

Український Оргкомітет Колоквіуму Європейських парафій (СЕР) обдумує культурно- просвітницьку програму для європейських учасників СЕР. Мета – показати різноманіття не лише духовного життя українців, але й продемонструвати різнобарвність його культурних та національних традицій.

У березні до Львова прибудуть учасники Європейського оргкомітету СЕР, тоді ж буде затверджена остаточна тема, перелік доповідей та програма Колоквіуму Європейських парафій (СЕР) у 2019 році у Львові. Додамо, що  українська сторона запропонувала попередньо три теми для СЕР у Львові:     

- Християни в дії. XXI ст.

-  Об’єднані вірою: відповідальність за цінності.

-  Християни і господарство.

Рішення, яка з цих тем стане головною - за Європейським оргкомітетом СЕР. Можливо, цей комітет запропонує свою тему.

Нагадаємо, 2 жовтня 2017 р. у Будапешті відбулася зустріч Оргкомітету СЕР на чолі з новообраним президентом священиком РКЦ з Мальти Антонієм Кешаром, на якому було прийняло рішення, що Україна, а саме Львів, 2019 року прийматиме учасників Колоквіуму Європейських парафій (СЕР).

Отож, український оргкомітет СЕР має два роки на те, щоб зустріч, на яку збираються миряни, теологи, експерти та священики з усієї Європи, стала не лише успішним релігійно-суспільним заходом, але й внесла нові акценти у вже традиційні зустрічі, які відбуваються вже впродовж 58-ми років.

«Організація Колоквіуму європейських парафій у Львові в 2019 році дасть можливість не лише обмінятися досвідом найкращих практик та активного життя парафії в різних країнах, запросити активних християн в Україну, але передусім дасть змогу «підживити» християнськість Європи, яка зараз переживає не найкращі часи, розкрити автентичність, красу і глибину нашої церковної традиції та віри, дати друге дихання християнству Європи», - говорить член оргкомітету СЕР в Україні Уляна Щурко. Християни-політики створили об’єднану Європу, християни Європи спільно працюють для спасіння світу.»