• Головна
  • Новини
  • У Рівному Глава УГКЦ освятив прокатедральний собор Луцького екзархату...

У Рівному Глава УГКЦ освятив прокатедральний собор Луцького екзархату

21.12.2017, 12:12
У Рівному Глава УГКЦ освятив прокатедральний собор Луцького екзархату - фото 1
Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав 19 грудня освятив прокатедральний собор Святого Миколая УГКЦ Луцького екзархату в місті Рівному.

Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав 19 грудня освятив прокатедральний собор Святого Миколая УГКЦ Луцького екзархату в місті Рівному.

Рівне.jpg

Під час проповіді Предстоятель насамперед привітав вірних і все духовенство зі святом одного з найбільш улюблених святих Христової Церкви, а також зі святом освячення нового прокатедрального собору.

«Ми сьогодні освятили чудовий храм. Місто Рівне сьогодні отримало чудовий дар від святого Миколая, – дар, який тільки з часом вповні зможемо оцінити, відкрити і збагнути. Освятивши храм, ми виклали у престол мощі ще одного Миколая – Волинського Чудотворця. У престолі навіки також спочинуть мощі священномученика Миколая Чарнецького, який був єпископом нашої Церкви тут, на Волині...Цей храм буде часом і простором об'явлення божественної любові. Кожен потребуючий зможе сповнитися всіма дарами, яких потребує. Але водночас святий Миколай запрошує нас любити не словом, не язиком, а ділом та істиною. Ми сьогодні справді можемо сказати собі і людям, що ми є християни лише тоді, коли навчимося діяльної любові», – переконує Предстоятель.

«Постать святого Миколая і цей новозбудований храм – це ключ до перемоги. Бо ім'я Миколай означає «переможець народу». Лише любов'ю можна перемогти зло. Лише любов помножена і засвідчена безліччю добрих і безкорисливих діл для блага ближнього є необхідним елементом будівництва і відродження вільної і незалежної України», – вважає Блаженніший Святослав.

Освяченням цього храму, на переконання Глави Церкви, зроблено ще один крок у будівництві вільної Української Держави, ще один крок у будівництві цивілізації миру і любові, про яку навчав блаженної пам'яті Любомир (Гузар). Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.