Догналіти захопили храм УГКЦ на Львівщині

17.06.2017, 20:03
Догналіти захопили храм УГКЦ на Львівщині - фото 1

Управління Стрийської єпархії УГКЦ повідомило про те, що храм Святого Духа м. Городок Городоцького деканату Стрийської єпархії протиправно захопила група осіб, які імітують відправлення греко-католицьких богослужінь. Діяльність «групи Догнала» є офіційно заборонена в Україні, як деструктивної тоталітарної секти.

Управління Стрийської єпархії УГКЦ повідомило 16 червня про те, що храм Святого Духа м. Городок Городоцького деканату Стрийської єпархії протиправно захопила група осіб, які імітують відправлення греко-католицьких богослужінь.

Діяльність «групи Догнала» є офіційно заборонена в Україні, як деструктивної тоталітарної секти.

«Незаконні дії очолює колишній священик Теодозій Івашків, який належить до «групи Догнала» та з її членами самопроголосив себе єпископом, за що вироком церковного суду 9 жовтня 2014 року був позбавлений священничого сану», - йдеться у документі.

Єпарх Стрийський Тарас (Сеньківа) та канцлер о. д-р Володимир Ждан вважають за обов’язок «повідомити про спробу відродити в храмі Святого Духа м. Городок згадану деструктивну тоталітарну секту з метою дестабілізації суспільно-релігійної ситуації у місті та регіоні».

З огляду на реальну небезпеку діяльності секти Догнала та її послідовників, яка спрямована на розпалювання релігійної ворожнечі, єпарх та канцлер закликають відповідні державні структури вжити заходи щодо внормування ситуації, згідно з чинним законодавством України.

Листи направлені Андрію Юрашу Директору Департаменту у справах релігій та національностей Міністерства культури України; начальнику СБУ у Львівській області Андейчуку Віктору; Начальнику відділу релігій та національностей Гринчишину Тарасу; владі Городка та  начальнику Городецького відділення поліції.