• Головна
  • Новини
  • У Хмельницькому перезахоронили священиків й мирян УГКЦ кінця ХVIII – початку ХIХ століття...

У Хмельницькому перезахоронили священиків й мирян УГКЦ кінця ХVIII – початку ХIХ століття

27.12.2016, 12:07
У Хмельницькому перезахоронили священиків й мирян УГКЦ кінця ХVIII – початку ХIХ століття - фото 1
26 грудня у Хмельницькому відбулася історична подія – перезахоронення священиків і мирян УГКЦ, похованих наприкінці ХVIII століття.

26 грудня у Хмельницькому відбулася історична подія – перезахоронення священиків і мирян УГКЦ, похованих наприкінці ХVIII століття.

Заупокійну Святу Літургію та панахиду очолив єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівської архиєпархії Теодор (Мартинюк) у співслужінні з о. Іваном Данкевичем, о. Віталієм Футорським та о. Романом Соколовським у супроводі хору семінаристів Тернопільської семінарії, пише сайт Кам'янець-Подільської єпархії УГКЦ.

dsc_0834.jpg-ffff.jpg

Людські рештки виявили в мікрорайоні «Лєзнево» при закладанні фундамента громадської будови. Висновок археологів засвідчує поховання кінця ХVIII – початок ХIХ століття. За переданням у цій місцевості був дерев’яний храм, біля якого хоронили священиків та мирян Української Греко-Католицької Церкви. Після третього поділу Польщі (1795р.) теперішня Хмельницька область опинилася під пануванням Російської імперії. Від початку панування все українське знищували: церкви, мову, культуру. Був знищений і дерев’яний храм та в забуття хотіли відправити і кладовище.