• Головна
  • Новини
  • У Зарваниці розпочали будівництво копії Гробу Господнього...

У Зарваниці розпочали будівництво копії Гробу Господнього

21.11.2016, 12:14
У Зарваниці розпочали будівництво копії Гробу Господнього - фото 1
Копію Гробу Господнього спорудять у Марійському духовному центрі в Зарваниці на Тернопільщині. Як розповіли в архиєпархії, будівництво вже розпочали в Марійському духовному центрі.

Копію Гробу Господнього спорудять у Марійському духовному центрі в Зарваниці на Тернопільщині. Як розповіли в архиєпархії, будівництво вже розпочали в Марійському духовному центрі.

Як повідомили IA ZIK у Тернопільсько-Зборівській архиєпархії УГКЦ, делегація священнослужителів побувала з офіційним візитом в Єрусалимі.

Гріб_Господній.jpg

Метою поїздки стала зустріч із настоятелями отців-францисканців, орден яких опікується Святою Землею, а також узгодження архітектурних моментів стосовно будівництва копії Гробу Господнього.

Під час візиту тернопільські священики передали лист запрошення на участь у посвяченні копії Гробу Господнього у Зарваниці.

Зарваниця.jpg

Вікарій францисканського ордену в Єрусалимі о. Добромір зазначив, що присутність копії духовної святині в Україні допоможе християнам у глибший спосіб розуміти та переживати дар віри.

Він додав, що на роботі в Ізраїлі є багато українців, також протягом року прибувають чимало паломників. За словами отця, буде розглянута можливість у програми богослужінь додавати україномовні версії.

Зарваниця_2.jpg

Під час візиту священики оглянули безпосереднього процес реставраційних робіт, які проводяться в Гробі Господньому.

Нагадаємо, Гроб Господній – головна святиня християнського світу. У цій гробниці, відповідно до Євангелія, був похований Ісус Христос після розп’яття й на третій день воскрес.

Гробниця є головним вівтарем Храму Воскресіння Христового в Єрусалимі.