• Головна
  • Новини
  • Глава УГКЦ у Фатімі посвятив Україну непорочному серцю Марії...

Глава УГКЦ у Фатімі посвятив Україну непорочному серцю Марії

24.10.2016, 10:53
Глава УГКЦ у Фатімі посвятив Україну непорочному серцю Марії - фото 1
Із Главою Церкви співслужили владики Синоду Єпископів УГКЦ та інші представники Східних Католицьких Церков Європи.

Глава УГКЦ Блаженніший Святослав під час проповіді на Архиєрейській Літургії 23 жовтня у Фатімі, звертаючись до українських паломників, які прибули сюди із Португалії, Італії та Іспанії, сказав: «Ми знаходимося в унікальному чудотворному місті об’явлення Богородиці, яке несе в собі послання й духовний заклик до відкриття таємниці духовної історії усього людства, а зокрема історії нашого народу. Бо ми, як ніхто, чуючи слова про ті Фатімські богородичні об’явлення, розуміємо, що йдеться передусім про нас, зокрема про тих, які страждають від війни».

Фатіма_1.jpg

Із Главою Церкви співслужили владики Синоду Єпископів УГКЦ та інші представники Східних Католицьких Церков Європи.

Глава Церкви подякував українським мігрантам за їхню любов до своєї Церкви, свого народу і своєї Батьківщини: «Найбільше дякую вам за те, що хоч би де ви були, залишаєтеся християнами, які несуть цьому світові можливість зустріти і знати між нами, українцями, живого Бога».

Блаженніший Святослав сказав: «Сьогодні я відчуваю своїм обов’язком відповісти на ваше прохання - посвятити Україну, наш народ та інші народи світу непорочному серцю Марії та віддати нас всіх під її покров. Бо ми знаємо, що лише особистим умертвленням і боротьбою з гріхом та злом ми зможемо перемогти в цій війні, в якій перебуваємо».

Святослав_у_Фатімі.jpg

Відтак архиєрей поставив паломникам те саме запитання, яке поставила Богородиця сто років тому маленьким пастушкам: «Чи хочете особистим умертвленням і покаянням долучитися до боротьби з гріхом? Чи ви готові свої терпіння та страждання жертвувати за навернення грішників? Чи ви готові, жертвуючи сльози і страждання України, перепросити Бога за незліченні образи, яких ми та інші народи Йому завдали?» Усі паломники сказали «так».

«Маріє, ми стоїмо сьогодні перед твоїм обличчям і посвячуємо твоєму непорочному серцю та віддаємо під твій покров Україну й інші народи Східної Європи та світу. Ми жертвуємо тобі весь біль і всі страждання України, бо тільки через навернення і покаяння приходить мир. Прийми нашу жертву і врятуй наш народ та нашу землю і світ від гріха й смерті», – сказав Глава УГКЦ, посвячуючи Україну та інші народи під покров Богородиці. Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.