• Головна
  • Новини
  • В УГКЦ відбулося Всецерковне паломництво до Патріаршого собору Воскресіння Христового у Києві...

В УГКЦ відбулося Всецерковне паломництво до Патріаршого собору Воскресіння Христового у Києві

22.08.2016, 16:17
В УГКЦ відбулося Всецерковне паломництво до Патріаршого собору Воскресіння Христового у Києві - фото 1
21 серпня відбулося Всецерковне паломництво до Патріаршого собору Воскресіння Христового, що в Києві, з нагоди третьої річниці його освячення та 25-річчя відродження катехитичного служіння в Україні.

21 серпня відбулося Всецерковне паломництво до Патріаршого собору Воскресіння Христового, що в Києві, з нагоди третьої річниці його освячення та 25-річчя відродження катехитичного служіння УГКЦ в Україні.

Святослав.jpg

У промові під час святкової Літургії Глава УГКЦ подякував Богові за третю річницю освячення Патріаршого собору в Києві, що є «човном, який на цих берегах хрещальної купелі нашого народу – древнього Дніпра, є видимим знаком рятівної Матері-Церкви».

«Три роки тому, бачачи тисячі паломників, які прийшли з усього світу до Патріаршого собору, я пригадав слова з пасхальної Утрені, де ми співаємо: "Поведи навколо очима твоїми, Сіоне, і глянь: ось бо прийшли до тебе від заходу, і півночі, і моря, і сходу, як богосяйні світила, діти твої…". Ті самі слова мені приходять до серця, коли я сьогодні дивлюся на вас, дорогі паломники. Дякую, що ви сьогодні є тут разом із нами на молитві. Нехай буде благословенний наш Господь, який подарував нам цей собор серед бурхливого теперішнього моря буття України», – звернувся Глава Церкви до паломників.

Як зазначив проповідник, цього дня Господь Бог дарує Церкві два великі дари, які є знаком того, що Його рука твердо тримає її й наш люд: «Ми сьогодні урочисто святкуємо 25-річчя відродження катехетичного служіння УГКЦ в Україні. Від імені всієї Церкви я прагну скласти сердечну подяку всім нашим катехитам, які проголошують і навчають Боже Слово, народжують у вірі нових членів нашої Церкви. Саме ви, дорогі катехити, є тими, які показують молодим поколінням християн України, де є Божа рука, яка завжди чекає на них, де є Боже милосердя, яке завжди спішить до того, хто впав і кличе до Бога за його могутньою рятівною рукою». Бо, за його словами, ми сьогодні живемо у світі комунікації та інформації, проте все ще панує велике незнання Бога.

Першим катехитом в єпархії є єпископ, у парафії – священик, а катехити – їхні помічники. «Без вас ми би не виконали цього завдання – навчати християнських правд Божий люд, який перед нами ставить наш Спаситель», – наголосив у проповіді Блаженніший Святослав. Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.