• Головна
  • Новини
  • У Львові розпочала роботу Літня школа «Соціальна думка Митрополита Андрея Шептицького»...

У Львові розпочала роботу Літня школа «Соціальна думка Митрополита Андрея Шептицького»

29.06.2016, 11:34
У Львові  розпочала роботу Літня школа «Соціальна думка Митрополита Андрея Шептицького» - фото 1
У Львові 26 червня розпочала роботу VI Літня Школа «Соціальна думка Митрополита Андрея Шептицького». Школу проводить Інститут релігії та суспільства Українського католицького університету (УКУ).

У Львові 26 червня розпочала роботу VI Літня Школа «Соціальна думка Митрополита Андрея Шептицького». Школу проводить Інститут релігії та суспільства Українського католицького університету (УКУ).

Літня_школа_2.jpeg

Мета програми – глибше ознайомити учасників з духовним спадком і діяльністю Митрополита Андрея та розвинути їхнє вміння жити згідно з християнськими цінностями у суспільному житті. Головний акцент школи буде поставлено на побудові суспільства на засадах християнської моралі й цінностей в історичному і сучасному контексті.

Географія учасників школи широка: Суми, Харків, Дніпро, Запоріжжя, Київ, Вінничина, Житомир, Закарпаття, Кам'янець-Подільський, Волинь, Тернопільщина, Острог, Івано-Франківськ, Львів, Вроцлав і Гамбург.

Першу зустріч з учасниками школи провів Мирослав Маринович, проректор УКУ з питань призначення та місії університету і президент ІРС УКУ.

Літня_школа_1.jpeg

27 червня Школу відкрив д-р Ярослав Кіт, з інавгураційною лекцією до учасників звернувся ректор УКУ о. д-р Богдан Прах, лекції провели також Назарій Петрів та Тарас Возняк (український культуролог, політолог, головний редактор і засновник Незалежного культурологічного журналу «Ї»). Серед лекторів школи – проф. Ярослав Грицак, д-р Ліліана Гентош, рабин Олександр Духовний.

Літня_школа_3.jpeg

Навчання у школі передбачає дискусії з лекторами, обговорення у малих групах, а також духовну та культурну програму (молитву у крипті собору святого Юра, похід до Національного музею імені Андрея Шептицького у Львові, поїздку до Прилбич – родинного села Шептицьких, до Крехівського монастиря, перегляд документальних фільмів про Митрополита Андрея, відвідини Всеукраїнського єврейського благодійного фонду „Хесед-Ар’є”, екскурсії Львовом та в УКУ тощо).

На завершення курсу 3 липня учасники програми отримають сертифікат.