• Головна
  • Новини
  • Сьогодні у Львові відбулася єпископська хіротонія Володимира (Груци)...

Сьогодні у Львові відбулася єпископська хіротонія Володимира (Груци)

07.04.2016, 12:10
Сьогодні у Львові відбулася єпископська хіротонія Володимира (Груци) - фото 1
У день празника Благовіщення Пресвятої Богородиці, 7 квітня, у львівському соборі святого Юрія відбулася архиєрейська хіротонія о. Володимира (Груци), ЧНІ.

У день празника Благовіщення Пресвятої Богородиці, 7 квітня, у львівському соборі святого Юрія відбулася архиєрейська хіротонія о. Володимира (Груци), ЧНІ.

Головним святителем нового єпископа став Патріарх УГКЦ Святослав (Шевчук), співсвятителями – Архиєпископ і Митрополит Львівський Ігор (Возьняк) та єпископ Самбірсько-Дрогобицький Ярослав (Приріз). 

Хіротонія владики Володимира (Груци)

"Сьогодні владика Володимир став учасником повноти Христового священства, - сказав під час проповіді Глава УГКЦ. - Його особисте життя, його тіло і кров буде тим сувоєм, на якому буде писати як у священній книзі Господь Бог історію спасіння українського народу».

Патріарх Святослав нагадав, що кожен архиєрей, як наступник апостолів, повинен виконати три основні завдання – освячувати народ, навчати його та керувати Божим людом.

"Сьогодні владика Володимир отримав повноту Христового священства і Дух святий спочив на ньому. Так, як у Благовіщенні він спочив на Пречистій Діві Марії. І тому він сьогодні є благодаті повний. Тепер ти, владико, маєш цю благодать роздати, поділитися з Божим людом", - побажав Глава УГКЦ нововисвяченому єпископові.

"Керувати Божим людом не означає просто бути ще одним бюрократом від релігії, добрим адміністратором. Ні. Управляти Божим людом - означає показати людям дорогу до неба, повести його за Христом", - додав перешоєрарх.

Хіротонія владики Володимира (Груци)

Напередодні, 6 квітня в архикатедральному соборі св. Юрія відбувся Чин архиєрейського наречення єромонаха Володимира (Груци).

Як повідомляє сайт Львівської архиєпархії УГКЦ, під час здійснення Чину єромонах Володимир (Гуца) засвідчив свою згоду із рішенням Патріарха Святослава та Синоду Єпископів УГКЦ, котрі обрали, а Папа Римський Франциск благословив його стати єпископом. Єпископ-номінант на Євангелії склав присягу на вірність Вселенському Архиєрею та Главі УГКЦ. По завершенні Чину наречення єромонах Володимир очолив Велике Повечір’я із Литією.

Нагадаємо, що 14 січня 2016 року, у Ватикані Папа Франциск дав свою згоду на канонічне обрання Синодом Єпископів УГКЦ о. Володимира Груци, ЧНІ, дотеперішнього вчителя новиків у Львівській провінції Згромадження Найсвятішого Ізбавителя, єпископом-помічником Львівської архиєпархії УГКЦ із титулярним осідком Баганни (Dioecesis Bahannensis).

Хіротонія владики Володимира (Груци)