• Головна
  • Новини
  • У Києві відбудеться прем’єра фільму про вихід УГКЦ з підпілля «Ті, що вірні»...

У Києві відбудеться прем’єра фільму про вихід УГКЦ з підпілля «Ті, що вірні»

16.03.2016, 15:31
У Києві відбудеться прем’єра фільму про вихід УГКЦ з підпілля «Ті, що вірні» - фото 1
18 березня, о 15.00, в Арт-галереї Українського дому (вул. Хрещатик, 2, 3 поверх) відбудеться прем’єра фільму про вихід УГКЦ з підпілля «Ті, що вірні». Вхід вільний.

18 березня, о 15.00, в Арт-галереї Українського дому (вул. Хрещатик, 2, 3 поверх) відбудеться прем’єра фільму про вихід УГКЦ з підпілля «Ті, що вірні». Вхід вільний.

фільм.jpeg

Фільм «Ті, що вірні» – історія про заборону і легалізацію найбільшої переслідуваної Церкви XX століття. Після насильної ліквідації у 1946 році вірні УГКЦ упродовж 43-х років зберігали свою віру у підпіллі. Підпілля пережило Сталіна, Хрущова і Горбачова, щоб відродитися у 1989 році. Герої стрічки, які здійснили вихід УГКЦ з катакомб, живуть в Україні та Росії, їх долі тісно переплетені з історією Церкви та епохи.

Режисер фільму Валентин Дігтяренко. У 2015 році відбулася прем’єра його фільму «Капелани». У дискусії після показу візьмуть участь автори стрічки, а також Блаженнійший Святослав (Шевчук), глава УГКЦ, Олег Турій, проректор Українського Католицького Університету, Володимир В’ятрович, голова Українського інституту національної пам’яті.

Місце для показу фільму обрано не випадково. 4 березня 2016 року, до 70-ї річниці проведення Львівського псевдособору 1946 року, в Арт-галереї Українського дому відкрили виставку «До світла Воскресіння крізь терни катакомб». Виставка розповідає про історію підпілля Української Греко-Католицької Церкви. У день прем’єри відбудеться її урочисте закриття.