• Головна
  • Новини
  • Папа Франциск схиляє голову перед вірними УГКЦ, які під час переслідувань вистояли у вірі...

Папа Франциск схиляє голову перед вірними УГКЦ, які під час переслідувань вистояли у вірі

07.03.2016, 10:44
Папа Франциск схиляє голову перед вірними УГКЦ, які під час переслідувань вистояли у вірі - фото 1

Папа Франциск 5 березня звернувя до єрархії, духовенства та вірних УГКЦ з нагоди 70-х роковин Львівського псевдособру, який Сталінський режим організував для ліквідації УГКЦ. Послання Папи, адресоване Главі УГКЦ Патріарху Святославу, буде зачитане 13 березня у всіх храмах УГКЦ.

Папа Франциск 5 березня звернувя до єрархії, духовенства та вірних УГКЦ з нагоди 70-х роковин Львівського псевдособру, який Сталінський режим організував для ліквідації УГКЦ. Послання Папи, адресоване Главі УГКЦ Патріарху Святославу, зачитають 13 березня у всіх храмах УГКЦ.

Римський Архиєрей у посланні пише:

«Українська Греко-Католицька Церква в ці дні згадує сумні події березня 1946 року. Сімдесят років тому ідеологічний та політичний контекст, як також ідеї, ворожі самому ж таки існуванню вашої Церкви, призвели до організації псевдособору у Львові, спричинившись до десятиліть страждань пастирів та вірних. Згадуючи ці події, з глибокою вдячністю схиляємо голову перед тими, які ціною випробувань, а навіть і мучеництва, протягом цього періоду засвідчили віру, живучи нею з посвятою своїй Церкві та непохитною єдністю з Наступником святого Петра… Висловлюю свою глибоку вдячність за вашу вірність та заохочую вас ставати невтомними свідками цієї надії, яка просвітлює наше життя та життя всіх братів і сестер навколо нас. Ще раз висловлюю свою солідарність з пастирями та вірними, в усьому тому, що вони чинять у цей складний час, позначений випробуваннями війни, аби полегшити страждання населення та шукати шляхи миру для дорогої української землі».

Папа просить Господа, через заступництво Пречистої Діви Марії та мучеників УГКЦ, щоби Боже утішення осяяло обличчя громад цієї Церкви в Україні та в інших частинах світу.

«Від щирого серця уділяю Вам, єпископам, священикам, монашеству та вірним Української Греко-Католицької Церкви особливе Апостольське благословення, як знак моєї постійної любові й пам’яті про вас»», – завершується послання Папи Франциска до вірних УГКЦ.

z_papoju17_03_1.jpg