В УГКЦ новий єпископ

14.01.2016, 13:42
В УГКЦ новий єпископ - фото 1

У четвер, 14 січня 2016 року, у Ватикані офіційні представники повідомили, що Святіший Отець Франциск надав свою згоду на канонічне обрання Синодом Єпископів УГКЦ священика Володимира Груци, ЧНІ, дотеперішнього вчителя новаків у Львівській Провінції Згромадження Найсвятішого Ізбавителя, єпископом-помічником Львівської архиєпархії УГКЦ, надаючи йому титулярний осідок Баганни (Dioecesis Bahannensis).

о. Володимир ГруцаУ четвер, 14 січня 2016 року, у Ватикані офіційні представники повідомили, що Святіший Отець Франциск дав згоду на канонічне обрання Синодом єпископів УГКЦ священика Володимира Груци, ЧНІ, дотеперішнього вчителя новаків у Львівській Провінції Згромадження Найсвятішого Ізбавителя, єпископом-помічником Львівської архиєпархії УГКЦ, надаючи йому титулярний осідок Баганни (Dioecesis Bahannensis).

Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ з посиланням на Радіо Ватикан.

Біографія о. Володимира Груци, ЧНІ.

Народився 19 серпня 1976 року у м. Добромиль на Львівщині.

19 серпня 1994 року вступив до новіціяту редемптористів.

19 серпня 1995 року склав перші обіти.

19 серпня 2000 року – довічні обіти.

12 липня 2001 року - рукоположений на священика владикою Андрієм (Сапеляком).

Філософію вивчав у Кракові (Польща), богослов’я у м. Тухів (Польща) та м. Іннсбрук (Австрія), де здобув ступінь магістра. Тема магістерської праці: «Богослов’я Великої Суботи у Ганса Урса фон Бальтазара і його розуміння в Українській Церкві».

Після пасторального року скерований на продовження богословських студій до Іннсбруку, де в 2008 році у місцевому університеті здобув ступінь доктора богослов’я в галузі догматики, зокрема Святих Тайн.

Тема дисертації: «Свята Тайна Покаяння у світлі Христового Воскресіння».

Під час перебування в Австрії співпрацював, а згодом очолював пасторально-консультативний центр, який є спільним проектом монаших згромаджень та місцевої церкви.

В 2009-2013 перебував на посаді директора студій у Львівській Провінції Редемптористів. Нині є магістром новіціяту.