• Головна
  • Новини
  • Глава УГКЦ перед початком Року Божого милосердя закликав вірних чинити милосердя...

Глава УГКЦ перед початком Року Божого милосердя закликав вірних чинити милосердя

27.11.2015, 10:08
Глава УГКЦ перед початком Року Божого милосердя закликав вірних чинити милосердя - фото 1
Рік Божого милосердя триватиме в УГКЦ, як і в Римо-Католицькій Церкві загалом, від 8 грудня 2015 року до 26 листопада 2016 року.

Рік Божого милосердя триватиме в УГКЦ, як і в Римо-Католицькій Церкві загалом, від 8 грудня 2015 року до 26 листопада 2016 року.

Цей Рік, який називається також  і Надзвичайним ювілейним роком, Папа присвятив Божому милосердю. З цієї нагоди Глава УГКЦ Патріарх Святослав оприлюднив 25 листопада Послання.

svyatoslav.jpg

«Це час особливих Божих благодатей, пов’язаних із паломництвами до визначних катедральних соборів у всій нашій помісній і Вселенській Церкві, час зцілення ран душі й тіла, повернення до Бога, віднайдення Джерела милосердя. Стоячи на порозі цього Ювілейного року, задумаймося над тим, як нам прийняти Боже милосердя, ним жити і про нього свідчити, щоб ми самі, наші ближні та весь наш народ могли якнайбільше скористати з духовних плодів цього благодатного часу», – йдеться у документі Глави УГКЦ.

Як наголошує Патріарх Святослав, особливим закликом цього Святого року є запрошення прийняти кожному Боже милосердя. Воно подається нам у Церкві Духом Святим – Духом Божої любові. Особисто прийняти і пережити це милосердя можна у Святому Таїнстві Сповіді, або Примирення. «Цей заклик скеровую до душпастирів, які мають обов’язок уділяти вірним це Таїнство. Із закликом прийняти Божу любов звертаюся особливо до тих охрещених осіб, які звуть себе християнами, однак рідко сповідаються і тому не мають живого доступу до Божого милосердя», – закликає першоєрарх.

Він заохочує вірних пригадати собі вчення Церкви про конкретні діла милосердя : «Наше милосердя нехай буде скероване передусім до найближчих – членів родини, сусідів, аби двері кожного християнського дому, за словами Папи Франциска, стали «дверима милосердя». Звернімо увагу і на потребуючих членів парафіяльної спільноти, яка є для нас Божою родиною: у ній не повинно бути осіб, які почуваються забутими, покинутими та непоміченими у своїх нуждах. Але, оскільки любов не має меж, ділами милосердя маємо виходити назустріч усім убогим людям, не зважаючи на їх національність, соціальний статус, релігійну приналежність чи політичні вподобання. Нехай усі, зустрівши нас, через наше щире зацікавлення, добре слово і дієву допомогу відчують присутність милосердного Отця».

Окремим обов’язком цього Року, за словами Глави УГКЦ,  є свідчити про Боже милосердя. «Тому й сьогодні - коли українські воїни і ті, що підтримують їх фізично й духовно, складають подиву гідне свідчення сили любові перед лицем зовнішньої агресії - усі наші вірні, в Україні і на поселеннях, покликані ставати невтомними благовісниками Божого милосердя, яке так явно і по-Божому великодушно проявилося в історії нашої Церкви й рідного народу», – закликає Патріарх Святослав.