• Головна
  • Новини
  • “Проблема України залишається відкритою”, - висновок спеціальної комісії Ради Єпископських Конференцій Європи...

“Проблема України залишається відкритою”, - висновок спеціальної комісії Ради Єпископських Конференцій Європи

16.11.2015, 14:13
“Проблема України залишається відкритою”, - висновок спеціальної комісії Ради Єпископських Конференцій Європи - фото 1
Спеціальна комісія Ради Єпископських Конференцій Європи “Caritas in Veritate” опублікувала звіт про актуальну ситуацію в Європі. Конфлікт в Україні європейські єпископи назвали невирішеним та відкритим.

CCEE.jpgСпеціальна комісія Ради Єпископських Конференцій Європи “Caritas in Veritate” опублікувала звіт про актуальну ситуацію в Європі. Конфлікт в Україні європейські єпископи назвали невирішеним та відкритим.

Говорячи про стосунки між окремими державами, автори документа передусім згадують про ситуацію в Україні: “Велика стурбованість стосовно невирішеного конфлікту в Україні, -  надзвичайно важливій частині європейського континенту та культурі між Сходом і Заходом”. Висловлюється також стурбованість з приводу конфліктів, які, здавалося б, вже давно зникли, “виникають нові страхи і протистояння, які мали місце в минулих епохах”. Саме тому єпископи закликають держави створити нові форми міжнародного захисту та безпеки.

У документі також порушуються інші проблеми сучасної Європи. Ідеться, зокрема, про виклики міграції, збереження духовної та культурної ідентичності Європи та форми сучасних ідеологій.

Додамо, що Рада Єпископських Конференцій Європи представлена 33-ма країнами. До її складу входять представники Єпископських конференцій та Синодів різних європейських країн. Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.