Завершилася VI сесія Патріаршого Собору УГКЦ

28.08.2015, 15:46
Католики
Завершилася VI сесія Патріаршого Собору УГКЦ - фото 1
Довгоочікувана для УГКЦ подія, яка протягом 25-27 серпня проходила в Івано-Франківську, зібрала більше 200 делегатів з 57 країн світу. Це – вище духовенство, священики, монахи, миряни.

«Патріарший Собор – подія, що відбувається в УГКЦ раз на п’ять років. Вона є важливим моментом у житті Церкви, адже саме тоді ми відчуваємо єдність нашої УГКЦ у всій її повноті та різноманітності. Підкреслюю, що це не тільки єпископський Собор, попри те, що владики — надзвичайно важливі учасники цього діяння. На Соборі представлено все церковне тіло, адже його учасниками насамперед є миряни, які несуть голос Божого люду із різних континентів та країн світу. Я вдячний усім тим, які відважилися приїхати до України, яка зараз перебуває у стані війни. Наш Собор – знак надії для української землі, її народу, країни і цього міста», — наголосив Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, звертаючись до делегатів Патріаршого Собору.

«Жива парафія – місце зустрічі з живим Хрестом» — тема цьогорічного Собору, напрямок, проголошений у 2011 році, після попередньої Сесії в Бразилії. Саме вона стала основою пленарних засідань, обговорень, дискусій та резолюцій. Перевірка зусиль Церкви для створення справді живої парафії та удосконалення її діяльності – мета Патріаршого Собору. Під час Собору обговорювалися актуальні питання Літургії, молитви, сопричастя-єдності, поширення Божого Слова, місійності, катехизації тощо.

Також підсумком проведення Патріаршого Собору стали листи звернення до вищого керівництва нашої держави, Папи Римського Франциска та українського народу.

Однією з цікавинок VI сесії Патріаршого Собору УГКЦ стало те, що до участі в ньому, хоча і не в якості делегатів, доєдналися представнки УАПЦ з Харківсько-Полтавської єпархії на чолі з архиєпископом Ігорем (Ісіченком). Це, за словами Патріарха Святослава, є кроком до єднання всіх українських Церков.

«Собор став такою гарною подією, що всі наші гості не хотіли його завершувати і залишати цю гостинну Прикарпатську землю, — наголосив Патріарх Святослав. – Отже, вдячні всім, хто долучився до проведення Патріаршого Собору», — повідомляє наш кореспондент Наталя Палій.

Патріарший собор УГКЦ

Патріарший собор УГКЦ